Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 13. maija plkst. 6.30 līdz 14. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma desmit izsaukumus - piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums.

Plkst. 20.39 saņemts izsaukums uz Doku ielu Ventspilī, kur, kā liecināja saņemtā informācija, ugunsgrēks izcēlies vasarnīcā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu dārza mājas pirmajā stāvā degušas mēbeles 2m2 platībā. Ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās likvidēja kaimiņš, kurš bija ēkas logā ieraudzījis liesmas, caur logu iekļuvis ēkā un ar ugunsdzēsības aparātu degšanu likvidējis. Plkst. 21.10 darbi notikuma vietā pabeigti.

VUGD pateicas iedzīvotājam, kura drosmīgā rīcība sekmēja ugunsgrēka likvidēšanu tā sākumposmā!

Plkst. 22.25 tika saņemts izsaukums uz Sarkanmuižas dambi Ventspilī, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī uz plīts ir piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens un dzīvoklī neviena nav. Ugunsdzēsēji glābēji iekļuva dzīvoklī un noņēma ēdienu no plīts. Plkst. 22.39 darbi notikuma pabeigti.

Cilvēki, gatavojot ēdienu uz plīts, nereti mēdz aiziet uz citu istabu un atgulties, ātri izskriet līdz veikalam vai piesēsties pie datora, nepamanot, kā ēdiens piedeg, radot spēcīgu sadūmojumu. Labākajā gadījumā šādas rīcības sekas būs piededzis katliņš un smakojošs dzīvoklis, bet sliktākajā – mājokļa iemītnieki var saelpoties dūmus un gūt veselības traucējumus. VUGD atgādina, ka ēdiena gatavošana prasa nepārtrauktu uzmanību!

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 65 izsaukumus - 33 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divu meža ugunsgrēku dzēšanu un sešu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Lielais Kretīns 14.05.2021, 09:35:04

    Viens L burts trūkst, vai tas ir kāda veida protests?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: