Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 28. aprīļa plkst. 6.30 līdz 29. aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 11 izsaukumus - trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem, bet divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 17.28 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novada Tārgales pagastu, kur ražošanas ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka skaidu savākšanas ciklonā deg skaidas un starpsiena 15m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās uzņēmuma darbinieki bija uzsākuši ugunsgrēka dzēšanu, apslāpējot liesmas un mazinot uguns izplatīšanos. Plkst. 18.43 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar plkst. 17.13 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ventspils novada Usmas pagastu, kur palīdzība bija nepieciešama kādam cilvēkam laivā, kuru stipra vēja ietekmes rezultātā aizpūta tālu no krasta un pašu spēkiem viņš jau nevarēja tikt atpakaļ, jo nebija viena aira. Izmantojot dronu, ugunsdzēsēji glābēji veica ezera apsekošanu, cilvēks laivā tika atrasts un nogādāts krastā. Plkst. 18.19 darbi notikuma vietā pabeigti.

Plkst. 13.34 saņemts izsaukums uz Rindas ielu Ventspilī, kur dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 0.5m2 platībā. Dzēšanai izmantoja tehnisko sāli. Plkst. 14.51 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī saņemts viens izsaukums uz kūlas ugunsgrēku - Smilšu ielā Piltenē pērnā gada zāle dega 6000m2 platībā.

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 58 izsaukumus -  22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 16 uz glābšanas darbiem, bet 20 izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: