Tā nu tas jau labi sen iegājies, ka tieši 1. aprīlī sevišķi cenšamies jokoties un izjokot citus, protams, neaizmirstot, ka arī paši varam kļūt par baltās muguras vai atšņorētās kurpes upuri.

Runā, ka joku dienu savos Kenterberijas stāstos pirmo reizi pieminēja angļu viduslaiku raksties Džefs Čosers, lai gan pilnīgas skaidrības par to, kā šī tradīcija radās, nav. Nav gan tā, ka šo vēsturisko nianšu nezināšana attur no jokošanas, bet pavisam labi būtu, ja nekas no jokošanas neatturētu arī citās dienās. Nu, jūs jau zināt – C vitamīns, garāks mūžs un tā tālāk.

Protams, dažreiz ir tā, ka vienkārši trūkst iedvesmas. Ar nepareizo kāju sanācis izkāpt no gultas, pēc tam uz tās pašas kājas kāds uzkāpj, tu vēl nogāzies un uzgāz sev kaut ko virsū, ko, protams, redz vesels pūlis, kam ir ļoti jautri, bet tev ne. Nu, vai vienkārši sāp vēders. Tāpēc nolēmām parūpēties nevis par dažādu (droši vien arī muļķīgu) joku klāstu, bet gan tieši iedvesmu.

Mūzika ir tā, kas var iedvesmot, atmodināt un pat celt spārnos, bet kura gan ir aprīlīgākā Latvijas estrādes dziesma? Protams, ka Ērika Ķiģeļa un Māra Čaklā Aprīļa pilieni!

P.S. Ja vēlies dziesmu uzdziedāt ģitāras pavadībā, varam pavēstīt, ka pantiņa akordi ir D, Bm, G, A, D, bet piedziedājuma – G, D, G, A, D. Visus akordus un pantiņus var redzēt TE.

APRĪĻA PILIENI /Māris Čaklais/

Aprīlim, aprīlim
pilieni nav kā līdz šim.
Kopā pilieni pa trim,
trim tirim, aprīlim.

Laikam labas, ka tik zilas
ir tās viņa pilnās piles?
Trīs pilienus iekšā cirtis,
slimais aizskrēja uz pirti.

Mazliet sniega, mazliet gaisa -
tā tos pilieniņus taisa.
Pirms vēl pumpurīšus raisa,
jāpiepilda zemesmaisi.

Pastrādāsim jūnijam-
pieneņpūku dūniņām.
Jūlijam un augustam,
rudenītim čaukstošam.

No tiem pilieniem, vai kas,
lieliem, maziem jāsmejas.
Kaut vai put vai duras ass,
aprīlī ir jāsmejas.

Nevis kā ir smiets līdz šim,
jāsmejas pa trim līdz trim.
Trimtirim, trimtirim.
Līdz nākamajam aprīlim.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    tiešām suns 01.04.2021, 16:25:06

    ārkārtīgi smuks kargijs,to mēli kam rāda?

  • -3
    Dajūsko 03.04.2021, 20:31:32

    Nevis kargijs, bet kOrgijs, idiņ.

  • -2
    Inese Busmane 02.04.2021, 15:34:56

    Lieldienas Ventspilī. Sakiet,lūdzu,vai mūsu pilsētā ir màkslinieks? Staigàjot pa pilsētu nav jūtama Lieldienu noskaņa,dekorācijas praktiski nekādas.Iesaku mūsu pilsētas valdošai elitei aizbraukt paskatīsies uz Baldoni.Ventspils pilsētas centrs pelēkāk par pelēku,vismaz uz tilta varētu būt kaut kas vēstītu par Lieldienām,Rātslaukums briesmīgs olas žagaru kaudzē. Vai tiešām Ventspilnieki nav pelnījuši kaut ko skaistu,līdzekļi jau vajadzētu būt.Iedzīvotāji gan ir spiesti apsaimniekot pašvaldībai piederošos ūdens notekūdeņu grāvjus un pļaut zāli,verdzība turpinàs.

  • -1
    tiešām suns 02.04.2021, 18:37:38

    verdzība turpinās visnekaunīgākajā kārtā...kāmēr kliķe pie varas tā būs bet ne ilgi...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: