Šodien Ventspils augstskolā (VeA) notiks rektora vēlēšanas, kurām pietiekušies četri kandidāti.

Jauno rektoru ievēlēs VeA Satversmes sapulce, kas tiks sasaukta šodien plkst.16.10 augstskolas 205.auditorijā.

Uz VeA rektora amatu pretendē ķīmijas doktors Juris Avotiņš, tiesību doktors Jānis Grasis, ekonomikas zinātņu doktors Jānis Eglītis un fizikas doktors Sergejs Hiļķevičs.

Hiļķevičs pašlaik ir VeA prorektors zinātņu un attīstības jautājumos, VeA Uzņēmējdarbības pārvaldības katedras vadītājs un VeA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes profesors, Eglītis - Daugavpils universitātes asociētais profesors un pētnieks, kā arī Daugavpils universitātes Ekonomikas doktora studiju programmas direktors, Grasis - Banku augstskolas asociētas profesors un Banku augstskolas Uzņēmējdarbības un biznesa informātikas katedras vadītājs, kā arī nodibinājuma "Banku augstskolas fonds" valdes priekšsēdētājs, bet Avotiņš - ķīmijas doktors ar 25 gadu pedagoģiskā darba pieredzi Latvijas Universitātē. Pašlaik Avotiņš ir Praktisko tehnoloģiju institūta valdes priekšsēdētājs.

Vēlēšanu komisija iepriekš organizēja rektora vēlēšanām izvirzīto pretendentu tikšanos ar VeA personālu, nodrošinot visiem pretendentiem vienādas iespējas izklāstīt savu VeA vadīšanas un attīstības koncepciju.

Jau ziņots, ka iepriekšējais VeA rektors Jānis Vucāns pirms pilnvaru termiņa beigām atstāja rektora amatu, jo no Zaļo un zemnieku savienības saraksta 2010.gada rudenī tika ievēlēts 10.Saeimā. VeA rektors tiek pārvēlēts ik pēc pieciem gadiem. Vucāns VeA vadīja jau desmit gadus, un rektora otrais pilnvaru termiņš, ja viņš nebūtu ievēlēts 10.Saeimā, Vucānam būtu beidzies 2011.gada aprīlī.

VeA rektora vietas izpildītāja pienākumus pagaidām pilda VeA Informācijas tehnoloģiju fakultātes Inženierzinātņu nodaļas docents Aigars Krauze.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: