Pavasaris Jaunrades namā atnāks ar interesantiem jaunumiem.

Latviešu biedrības nams, kurā kopš rudens atrodas interešu izglītības iestāde, atguvis ne tikai kādreizējo ārējo spozmi, bet arī funkcionālo nozīmi – arvien biežāk tur notiek plašai sabiedrībai paredzēti sarīkojumi. Piemēram, 1. aprīlī ar koncertu uzstāsies aktieris, režisors un dziesminieks Varis Vētra.
 
 Paredzētas vairākas jaunas iniciatīvas. 8. aprīlī notiks pasākumu cikls Latviet’s esmu, latviet’s būšu latviskās pašapziņas celšanai. «Mums Ventspilī ir dažādu nacionālo kultūru svētki. Kāpēc lai nebūtu arī latviešu? Mums ir tautiņdejas, kori, folkloras ansambļi un galu galā – mēs taču atrodamies Latviešu biedrības namā,» ideju skaidro Jaunrades nama direktore Daiga Silarāja. 
Savukārt maijā paredzēts pirmoreiz organizēt baleta festivālu Ventspils puante. Šogad atkal būs Jaunrades nama vasaras nometne un iecerēta arī starptautiska ģitāristu vasaras skola ar meistarklasēm, koncertiem, bet sadarbībā ar Ventspils Augstskolu – astronomu nometne. 
 
Jaunrades nama vadība domā arī par lietderīgu pagalma izmantošanu. Te jau notikuši eglītes iedegšanas svētki – Jaunrades namam ir pašiem savs mūžzaļais kociņš, pagaidām vēl mazs, bet gadu no gada tas sliesies arvien augstāk. Janvārī bijis barikāžu atceres pasākums. 
Lieldienās pagalmā uzstādīs lielās šūpoles. Te iekārtots laukums ceļu satiksmes noteikumu un velobraukšanas minimuma apgūšanai bērniem ar reāli darbojošamies luksoforiem un citiem nepieciešamajiem apzīmējumiem. Drošās braukšanas skola pavasarī tad arī varēs pārcelt nodarbības no telpām ārā. Savukārt zaļāku un košāku visu vērtīs Zaļo pirkstiņu dalībnieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: