Masu vakcinācijas pilotprojekts Ventspilī noritējis veiksmīgi, bet uz vakcīnu neieradās 11 iepriekš reģistrētie, informē SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" pārstāvji.

Sākotnēji uz vakcināciju tika reģistrētas 308 personas, no kurām 11 neieradās, bet slimnīca uzsvēra, ka tas netraucēja veiksmīgai un raitai procesa norisei.

Slimnīcā atzina, ka pilotprojekta mērķis bija pārbaudīt masu vakcinācijas procesu darbībā, lai iegūtās atziņas noderētu arī pārējiem 22 liela mēroga vakcinācijas punktiem visā valstī, kas gatavi sākt iedzīvotāju vakcinācijas procesu pret Covid-19, tiklīdz tiks saņemts atbilstošs vakcīnu daudzums.

Slimnīcā piebilda, ka procesā bijis daudz jautājumu un izaicinājumu, tomēr slimnīca ir gandarīta, ka ar profesionālas komandas palīdzību problēmas tiek veiksmīgi risinātas un šķēršļi pārvarēti.

Masveida vakcinācijas pret Covid-19 izmēģinājumā, kas otrdien tika rīkots Ventspils sporta namā "Centrs", viss noritēja atbilstoši liela mēroga vakcinācijas centru darbības vadlīnijām, savos klātienes novērojumos dalījās Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Pēc viņas teiktā, "bija prieks redzēt pašvaldības, vakcinācijas veicēja, kā arī Nacionālo bruņoto spēku sadarbību". Juhņēviča atzina, ka konkrētā liela mēroga vakcinācijas centra telpas ir plašas un piemērotas potēšanai. Esot arī skaidri iezīmētas visas zonas - ierašanās centrā pēc uzaicinājuma uz noteiktu laiku, aiziešana uz reģistrēšanos, pirmsvakcinācijas pārbaude, vakcinācijas veikšanas telpa un pēcvakcinācijas uzgaidīšanas vieta.

"Varējām pārliecināties par iedzīvotājiem nodrošināto pieredzi visā vakcinācijas gaitā. Centrs, kurā atrodas vakcinācijas vieta, ir ļoti labā vietā, ar ērtu piekļuvi. Varēja novērot, ka cilvēkiem tiek palīdzēts ar visu informāciju," stāstīja biroja vadītāja.

Viņasprāt, šis centrs noteikti varētu pieņemt vēl lielāku vakcinēties gribētāju skaitu.

Tikmēr veselības ministrs Daniels Pavļuts mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauda pateicību visām pašvaldībām, kas iesaistījušās vakcinācijā. Viņš atzīmēja, ka pirmais liela mēroga vakcinācijas centrs atvērts, pateicoties aktīvajam Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas darbam. "Pirms lieliem pasākumiem jābūt ģenerālmēģinājumam," piebilda ministrs.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -6
    Kriska 31.03.2021, 12:14:44

    Teātris, teātris!!!

  • -5
    Nah Nahs (ceturtais sivēns) 31.03.2021, 12:16:56

    Maz,daudz par maz.Varbūt tauta iebaidīta ar Astra Zeneca vakcīnām un cilvēki gaida ko labāku?

  • -9
    Latvija pāri visām! 31.03.2021, 12:31:19

    Gan jau kliķes teroristi atkal taisis augšā lokdaunu, lai mēģinātu piespiest par katru cenu.
    Jo šo saimnieki nebūs apmierināti.

    Nopērc jaunā ķīmiķa komplektu un uztaisi pats savu vakcīnu.:)
    Ja izmantosi nekaitīgus komponentus, būs drošāka par Big Farma atliktās eitanāzijas produktu.

  • -3
    A.n.i.t.a 31.03.2021, 13:50:13

    Nu kā tik maz? Varēja jau vismaz 1000 sapotēt. Vai vakcīnu nav vai gribētāju vakcinēties?

  • -8
    sranskis 31.03.2021, 14:06:50

    Atbraukušās blondines un Pāvpļūta mašīnās nebija vairāk vietu!

  • -2
    tiešām suns 31.03.2021, 14:15:42

    pēdējā anekdote-sakarā ar to ka ventspils galva vardarbīgi ielikts cietumā-strauji samazinājies to iedzīvotāju skaits kuri grib dzīvot tādā pilsētā .bet vakcinācijas plāns izpildīts ar uzviju -no 300 iedzīvotājiem savakcinēti 297...

  • 0
    tiešām suns 31.03.2021, 16:26:45

    blumbergs smuki nofočēts -vai par ārstu izmācījies arī vai tikai universāls kareivis?

  • -5
    Вадим Лемтюгов 31.03.2021, 17:42:07

    Vajag intensīvāk dalīties ar antivakcīnu informāciju,lai iedzīvotāji neparakstās ( tie kuri ar galvu draudzējas )uz šo afēru !Atrunājiet savus radus,draugus un paziņas no neapdomīga un nāvējoša riska ! Pļūts āpsis var sev visas potes sadurt un padalīties ar žīdiņu un trusīti Rodžeru-jo ātrāk tie lopi nosprāgs,jo ātrāk kovids Latvijā beigsies.

  • 0
    tiešām suns 31.03.2021, 22:48:28

    es protams esmu par vakcināciju,bet nu tagad man točna jautājums-šovakar ziņās pateica un nosauca cik vakcīnas būs tulīt latvijā-un tas bija daudz,jautājums-kura valsts atteikusies un var būt-vpihivajet mums?ko nu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: