Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1. marta plkst. 6.30 līdz 2. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma desmit izsaukumus - piecus uz ugunsgrēku dzēšanu, četrus uz glābšanas darbiem, bet vēl viens izsaukums bija maldinājums.

Plkst. 19.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu vienstāvu dzīvojamo māju Ventspilī, kur bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamajā mājā deg sadzīves mantas 10m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 20.34 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 14.30 tika saņemts izsaukums, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un dīvāns 10m2 platībā. No ēkas tika evakuēti 20 cilvēki. Plkst. 15.05 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar saņemts pirmais izsaukums Kurzemē arī uz kūlas ugunsgrēku – ap plkst. 15 izsaukums saņemts uz Ventspils novada Tārgales pagastu, kur pērnā zāle dega 3,5 hektāru platībā un zaru kaudze 350m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts īsi pirms plkst. 19.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un sodāma rīcība. Tā apdraud cilvēku veselību, dzīvību un īpašumu, kā arī tā rada būtisku kaitējumu dabai. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks - nekavējoties zvanīt 112!

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 47 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kriska 02.03.2021, 09:09:20

    Vienas diennakts laikā - 10 izsaukumi!! Gan bija darbiņš!!!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: