Ventspils Sporta pārvalde sniedz viedokli par publicēto informāciju 26.02.2021. Ventspilniekā ''Par hokeju un ne tikai''.

Nr.

Izteiktais viedoklis

Patiesība

  1.  

[..] Kopā ar kolēģiem gadiem esmu mērķtiecīgi strādājis, lai Ventspils pašvaldības izveidotajā sporta infrastruktūrā visi bērnu un jauniešu sporta veidi tiktu attīstīti pašvaldībai piederošas sporta skolas ietvaros. Proti, lai pašvaldība uzņemtos pienākumu vienlīdz atbildīgi atbalstīt visus mazos sportistus. Pašvaldības pretestība ir bijusi milzīga, un tā racionāli domājošiem prātiem nav izprotama.[..]

[..] Kā zināms, privātu sporta skolu un klubu finansēšana nav pašvaldības pienākums.[..]

Par sporta veidu attīstību sporta skolā lēmumu pieņem pašvaldība, izvērtējot tā attīstības iespējas un izmaksas.

Kā jau esam informējuši, saņemot pašvaldības atbalstu, biedrība “Ventspils Hokeja Savienība”, atšķirībā no hokeja kluba “Venta 2002”, 2021.gada 18.janvārī izveidoja “Ventspils hokeja sporta skolu” kā profesionālās ievirzes izglītības iestādi. Sporta skola ir iekļauta Izglītības iestāžu reģistrā un ir licencētas programmas V20 un V30.

Atbilstoši Izglītības likuma  17.panta 5.punktam  uz savstarpēja līguma pamata pašvaldības var piedalīties privāto izglītības iestāžu finansēšanā un to pašvaldība dara, piešķirot dotāciju 2021.gadam hokeja programmu īstenošanai EUR 256 367.

Pašvaldība vienmēr ir bijis uzticams sadarbības partneris, kurš pilda saistības un to darīs arī turpmāk.

  1.  

[..] Vēl vairāk, pagājušajā vasarā atklājās, ka pašvaldības un Sporta pārvaldes ilgstošie meli un nepatiesie apgalvojumi ir maldinājuši sabiedrību. [..]

 

[..] Diemžēl “pilsēta ar rītdienu” turpina kā auni ar pieri skriet sienā. Lai varētu turpināt muļķot sabiedrību un varētu izvairīties no atbildības, turpinot savas izmaksas pārlikt uz vecāku pleciem, Ventspils pašvaldība hokeja skolu liek dibināt privātajai biedrībai. [..]

Nav saprotams viedoklis par izteikto kritiku par nepatiesu ziņu sniegšanu.

Atkārtoti aicinām hokeju kā sporta veidu neizmantot saviem politiskiem mērķiem.

Protams, kritizēt jau ir visvienkāršāk, bet paveikt konkrētus darbus, tas gan ir grūtāk. Starp citu, viena lieta kritizēt citus, bet cita lieta pašu darbi!

Hokeja klubs “Venta 2002” klaji ignorējot sadarbības līguma nosacījumus pašvaldības piešķirto finansējumu izlietojis nesaimnieciski, neatbilstoši līguma nosacījumiem. Š.g. 10.februārī  Kurzemes rajona tiesa pieņēma spriedumu – piedzīt no biedrības “Hokeja klubs “Venta 2002””  nepamatoti izlietoto pašvaldības finansējumu EUR 16 830,- apmērā un tiesāšanās izdevumus EUR 1883,61 apmērā, kopā EUR 18 713,61.

Hokeja kluba “Venta 2002” junioru attīstības līga turpina trenēties Tukuma sporta klubā, kura neīsteno profesionālās izglītības programmu, bet ir gana laba! Tāpat daži audzēkņi U-15 grupā, kuri iesaistījušies privātā Rodrigo Laviņa sporta studijā “Baltie Vilki”, kas nestrādā pēc profesionālās ievirzes izglītības programmām, bet startē Latvijas Bērnu un jauniešu hokeja čempionātā.

Visbeidzot, šobrīd “Venta 2002” audzēkņi turpina trenēties vispār bez jebkādas licences.

 

  1.  

[..]Ventspilniekiem vienas sliktas kvalitātes ledus laukuma izstrādājuma uzsliešana februāra vidū tiek pasniegta kā kārtējais pašvaldības varoņdarbs. Pilsētas tā saucamajiem sporta darboņiem pašiem, protams, neienāca prātā laicīgi izveidot kvalitatīvu ledus laukumu tādā ziemā, kāda tā ir šogad.[..]

Klimatiskie laika apstākļi ilgstoši nav bijuši labvēlīgi āra slidošanas laukuma ierīkošanai, kā arī pandēmijas ietekmē parādījās ierobežojoši apstākļi sporta bāzu izmantošanā. Atbalstot iedzīvotāju ierosinājumu, Ventspils pašvaldība sadarbībā ar entuziastiem ierīkoja āra slidošanas laukumu Saules ielā 106A. Iedzīvotājiem un mazajiem hokejistiem pandēmijas apstākļos, kad ierobežotas iespējas nodarboties ar sportu, tika sagādāta iespēja izmantot āra slidošanas laukumu atbilstoši tā brīža iespējām. Atkārtoti vēlamies pateikties visiem iedzīvotājiem, kuri iesaistījās āra laukuma ierīkošanā un uzturēšanā.

Šobrīd strādājam pie vairāku variantu sagatavošanas nākamās sezonas āra slidošanas laukuma ierīkošanā. Savu redzējumu gatavo biedrība “Ventspils Hokeja Savienība”, Olimpiskais centrs “Ventspils” un citas iestādes, kā arī jebkurš interesents var iesniegt savu redzējumu!

  1.  

[..]No ļaudīm, kuri nespēj atšķirt pēctraumu fizioterapiju no bērnu treniņu procesā iekļaujošo, tik nepieciešamo profilaktiski individuālo fizioterapiju[..]

Ventspils pašvaldība jau šobrīd vairāk nekā 2000 sporta skolas “Spars” un privātu sporta klubu bērniem un jauniešiem nodrošina iespēju bez maksas izmantot Olimpiskā centra “Ventspils” basketbola halles fizioterapijas centru, kas atklāts 2018.gadā. Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc sporta medicīnas un fizioterapijas pakalpojumiem šobrīd ir veikta fizioterapijas centra paplašināšana. Papildus platība ļauj nodrošināt vairāk procedūru vietu fizioterapijas pakalpojumu saņemšanai.

Fizioterapijas centra profesionāli darbinieki sniedz arī konsultācijas treneriem, vecākiem, diemžēl, katrā sporta veidā un katrā treniņā nav iespējams nodrošināt fizioterapeita klātbūtni.

Lasi vēl

Komentāri (10)

  • -4
    Ina Fominova 05.03.2021, 20:10:07

    13 gadus esmu projam no Ventspils, bet joprojam redzu, ka Venta 2002 tiek ignoreta un apieta. Pilnigi neticami, ka berni trenejas Tukuma. Vienlaikus nodibinot kaut kadu jaunu hokeja biedribu, kurai Ventspils pasvaldiba pieskir lidzeklu. Protams, hokejs ir dargs sporta veids, bet, redzot, cik liela interese ir par to, iespejams, ka Ventspils pasvaldibai vajadzeja tomer atbalstit Ventu 2002. Es atceros tos laikus, kad puikam piedavaja letaku ledu treniniem - 6 no rita, un celamies puspiecos, lai aizbrauktu, sagerbtos un 6 butu uz ledus, pec treniniem atpakal uz skolu, mammas, tevi uz darbu. Mana skatijuma tas viss bija galigi garam, jo vienam mazam kundzinam labak patika sapirkt sava basketbola komanda garus vecus no citam vietam, pat kontinentiem un tad lielities - re ku Ventspils basketbola komanda ir cempioni, bet puikas hokeju speleja tikai pateicoties vecaku entuziasmam, jo potencialajiem sponsoriem jau ari bija noteikts, kuru sporta veidu drikst atbalstit. Vismaz ta bija sakuma

  • -7
    Sigurds 08.03.2021, 17:13:29

    Nu, ja par apiešanu Jūs saucat to, ka Landmanis savāca domes piešķirto naudu, kaut kur iztērēja, vecākiem stāstīja, ka dome naudu nedod, un par visu jāmaksā vecākiem, un neiesniedza nevienu atskaiti par to, kā domes nauda iztērēta - tad jums ir traki vāji ar kaut kādu saprašanu, loģiku un jebkādām morāles normām.
    Jūs gribat, lai dome atbalsta klubu, kā vadītājs piešķirto naudu sabāž sev kabatās? Jūs var būt te vairs nedzīvojat un jums vienalga, kur tā mūsu nauda aiziet, bet mums gribas, lai bērnu sportam piešķirtā nauda aiziet bērnu sportam, nevis kaut kāda krāpnieka kabatās!

  • -4
    Spīdola 05.03.2021, 21:20:56

    ...attīstīti pašvaldībai piederošas sporta skolas ietvaros. - A.Landmanis

    2021.gada 18.janvārī izveidoja “Ventspils hokeja sporta skolu” kā profesionālās ievirzes... - tā sporta pārvalde. Bet tā ir maldinoša atbilde! A.Landmanis ierosina hokeju iekļaut sporta skolā, kamēr sporta pārvlade ar savu atbildi liek domāt, ka tas ir izdarīts, jo nosaukumā ir vārdi "hokeja sporta skola". Nu kāda hokeja sporta skola? Tikai nosaucot jauno klubu ar nosaukumu "skola" un to reģistrējot, neviens klubs automātiski nepārtop skolā. Jebkuram ir skidrs, ko sevī ietver vārds "skola". Un kas ir " klubs". Tā kā faktus te sagroza kā vajag sporta pārvalde, cerot, ka cik nu būs tie, kas lasīs tik specifiskas lietas. Galvenais, ka varēs kādreiz un varbūt priekšsēdētājam atskaitīties. Bet te nu ieskaiti nedabūt.

  • -9
    Sigurds 08.03.2021, 17:15:14

    Jebkuram ir skaidrs, ka pašvaldības piešķirtā nauda ir jātērē konkrētajam mērķim un par to ir jāiesniedz atskaites!! Jebkuram, bet ne Landmanim. Viņam nebija kauna savākt bērnu sportam piešķirto naudu!!

  • -5
    Alberts koks 05.03.2021, 22:14:07

    Cik nožēlojama un tajā pat laikā skumja ir tā vārdu spēle. Kauns Jums Domnieki, kauns riebīga tā atrunāšanās un savu aerodromu spodrināšana...

  • -6
    Amorāle 05.03.2021, 22:37:28

    Tā ir, tiklīdz Tu pasaki kaut ko, kas neatbilst domes vadlīnijām, tā pretī saņem konspektu par katru uzrakstīto vārdu. Tikai viņi nesaprot, ka nevienam tas ne-in-te-re-sē. Hokeja tēma vispār ir tik saputrota ar šiem garajiem teksta palagiem, ka Lemberga prāvu pat ir vieglāk saprast

  • -8
    ^^—^^ 08.03.2021, 17:20:34

    Nav jau runa ir vai nav pa prātam, bet sagrozīt un izplatīt melus ir nepieļaujami! Landmanis ar melu izplatīšanu ir aizrāvies jau ilgāku laiku un cilvēkiem ir jāzina, ka viņš melo! Meloja bērniem un viņu vecākiem par to, ka netika piešķirtas naudas hokejam, par to, ka nepieciešams lielāks līdzfinansējums treniņiem, par naudas izlietojumu, un tas ir tikai sākumiņš, kas pagaidām ir atklājies..

  • -5
    Spīdola 05.03.2021, 23:00:52

    Lemberga prāvā tiešām viss ir skaidrs. Lielzaglis sēž aiz restēm, kā tam jābūt. Klasika.

  • -4
    tiešām suns 07.03.2021, 10:31:25

    jā mēs esam maldināti...taču vispirms esam maldināti kad tik daudzu gadu garumā stastīts bar superbalto mēru.un dīvaini -turpina vēl tagad kad cilvēks cietumā.apmēram tā.

  • -4
    yolo 07.03.2021, 17:52:53

    Kapēc šādus sūdus šeit publicē?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: