Nodibinājums ''Ventspils Augsto tehnoloģiju parks'' sadarbībā ar SIA ''Aspired'' 2020. gada oktobrī  Ventspilī atklāja prototipēšanas darbnīcu, kuras pakalpojumi šobrīd pieejami visiem iedzīvotājiem, studentiem, jaunizveidotiem uzņēmumiem un citiem entuziastiem.

Prototipēšanas darbnīcas mērķis ir veicināt jaunu produktu izstrādi, ražošanu un uzņēmējdarbības attīstību, tajā skaitā, izglītības tehnoloģiju jomā. Ņemot vērā to, ka tā šobrīd tiek testēta, pakalpojumi līdz oktobrim pieejami bez maksas.

Prototipēšanas darbnīcā iespējams saņemt tehniskās konsultācijas prototipu un detaļu izstrādē un ražošanā, tajā skaitā detaļu 3D modeļu izstrādē, kā arī detaļu un prototipu izgatavošanu.
Prototipēšanas darbnīcas ekspertīze aptver šādas iekārtas un materiālus:
- kokapstrādes prototipēšanas CNC iekārta
- lokšņu materiālu datorizētā griešana - veido 2D/3D objektus no vektorgrafikas vai 3D modeļa. Var izgatavot korpusus, mēbeles, dizaina objektus, stiprinājumus un visu citu, ko no lokšņu materiālu 2D un 3D griešanas ir iespējams.
Apstrādājamie materiāli - saplāksnis, koks, finieris, plastikāti, comatex un citi līdzīgi.

Ātrās prototipēšanas CNC iekārta
Vieglmetāla un plastikātu četrasu CNC iekārta. Sagataves maksimālais izmērs - 600x400x200mm. Iespēja no 3D modeļa izgatavot dažādus dizainus ar ļoti augstu precizitāti. Precizitāte līdz 10 μm. Iekārta strādā ar augstiem vārpstas apgriezieniem, kas rada gala virsmu spoguļa gludu, izslēdzot nepieciešamību veikt pēcapstrādi. Iespējams izgatavot - dizaina detaļas, mehānikas elementus, iespiedveidnes, elektronikas korpusus un augstas ticamības produkta paraugus.

3D printeri - 3D objektu izgatavošana izmantojot FDM un UV LCD drukas tehnoloģiju. Pieejams arī 3D skeneris.

Datorizētās programmatūras - Solidworks un SolidCam. 2D/3D objektu tehniskajai zīmēšanai un CNC failu sagatavošanai.

Lodēšanas stacija - elektronikas detaļu lodēšana uz iespiedplatēm, vadu un savienotāju lodēšana.

Metināšanas iekārta - "Stick welding", MIG, TIG ar un bez gāzes metināšanas ierīce tēraudu konstrukciju un detaļu savstarpējai metināšanai.

Krāsošanas kamera - "Slapjās" krāsas krāsotava izmantošanai ar krāsu pistoli. Kontrolētā vidē ar zemu putekļu daudzumu un izgarojumu novadi, iespējams veikt detaļu pēcapstrādi kā gruntēšana, krāsošana, lakošana.

Urbšanas/frēzēšanas universālā iekārta - "Aksesuāriekārtas" kompleksu produktu izgatavošanai.

Plašs rokas instrumentu klāsts - "Aksesuāriekārtas" kompleksu produktu izgatavošanai.

Prototipēšanas darbnīca atrodas adresē Ventspils Augsto tehnoloģiju parks 5, Ventspilī. Lai uzzinātu plašāk par darbnīcas piedāvātajām iespējām un pieteiktos konsultācijai, lūgums iepriekš sazināties  pa tālruni, 20223066, vai e-pastā: protlab@aspired.lv.

Prototipēšanas darbnīca izveidojis nodibinājums "Ventspils Augsto tehnoloģiju parks" sadarbībā ar SIA "Aspired" projekta “Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas” (angļu valodā: “Next Generation Micro cities of Europe” (NextGen Microcities)) Nr.UIA03-250 ietvaros.
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: