Kuldīgas ielā 138, kur šobrīd norit daudzfunkcionālā pakalpojumu centra būvniecība, ir uzsākti pāļu urbšanas darbi, kurus plānots pabeigt šā gada martā.

Atbilstoši būvprojektam kopumā paredzēts izbūvēt 45 urbpāļus 18,3 metru dziļumā uz kuriem tiks balstīta 300 mm bieza monolīta dzelzsbetona plātne talākai ēkas konstrukciju būvniecībai.

Pāļu būvniecības laikā tiks veikti arī vibrācijas līmeņa mērījumi, lai noskaidrotu vibrācijas ietekmi uz blakus esošajām ēkām. Mērījumi tiks veikti, izmantojot pārnēsājamas iekārtas, kas sastāv no vairāku komponentu vibrācijas devējiem un analizatoriem.

Saskaņā ar noslēgto būvdarbu līgumu, objektu ekspluatācijā plānots nodot šā gada decembrī, bet ēkas jaunbūves būvniecību paredzēts pabeigt līdz augustam.

Jaunais objekts, līdzīgi kā Pārventas bibliotēka, būs  mikrorajona kultūras un sabiedriskais centrs, kas pildīs sabiedrības izglītības, informācijas un kultūras funkcijas. Jaunajā ēkā paredzētas plašas telpas gan bibliotēkai, gan arī dažādu pasākumu norisei.  Papildus bibliotēkas pamatpakalpojumiem centrs piedāvās dažādus izstāžu un koncertu ciklus, interešu klubus, kā arī jaunus pakalpojumus, kas saistīti ar tradicionālā dzīvesveida un savdabības saglabāšanu tādās jomās kā ventiņu valoda, folklora, latviskā dzīvesziņa, seno arodu prasmes, literatūra un rakstniecība, kultūras un dabas mantojuma saglabāšana.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: