Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 15. februārī plkst.15 braucis ar autobusu Ventspils-Rīga (Pašvaldības SIA "Ventspils reiss", reisa nr. 7955) no Ventspils līdz pieturai "Talsu pagrieziens".

Kā informēja SPKC, visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt par nonākšanu kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Vienlaikus līdz 6.aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi - akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums un citi, Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -3
    krustmateflorence 17.02.2021, 09:18:23

    Esmu šokēta, kā to var dabūt zināt, vai tad autoostā vai autobusā ir specefiska iekārta, kura nosaka , kurš vesels , kurš slims??

  • -4
    Nif nifs 17.02.2021, 13:33:51

    Kad kādam konstatē to covidu, no spkc zvana un iztaujā, kur bijis, ar ko braucis u.t.t. ja tas cilvēks pateica, ka braucis ar konkrēto reisu, tad tā ziņa aiziet arī līdz mēdijiem. Viss ģeniālais ir vienkāršs, krustmātflorence, vajag tikai izmantot to bumbuli virs kakla tam, kam tas paredzēts. Nebūs jāšokējas.

  • -2
    Freds 17.02.2021, 10:01:34

    Krustmāt! Vai gadījumā, ja autoostā vai autobusā būtu bijusi tāda iekārta, vai šāds pasažieris būtu ielaists autobusā? Padomā tak ko raksti.

  • -6
    Latvija pāri visām! 17.02.2021, 11:32:46

    Sensenos laikos autobusos gadījās braukt pa kādam gripas slimniekam.
    Kādi tāpēc saslima un varbūt kāds ar letālu iznākumu...
    Nu un?
    Tais vecos labos laikos neviens par to nesatraucās.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: