Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa inkubatori visā Latvijā izziņo 2021. gada pavasara uzņemšanu pirmsinkubācijas un inkubācijas programmās. Pieteikumu pieņemšana dalībai biznesa atbalsta programmās būs atvērta no 1. līdz 22. martam.

Kopš programmas sākuma 2017. gadā LIAA Ventspils biznesa inkubators ir sniedzis atbalstu 48 uzņēmumiem, kas reģistrēti Ventspils pilsētas un Ventspils novada teritorijā, tostarp videospēļu kontrolieru ražotājam SIA ''Azeron''.

Jānis Kūlbārdis, uzņēmuma valdes loceklis, uzsver, ka: ''Lai cik strauji mēs neaugtu, mums vienmēr ir kādas lietas, kur nepieciešams atbalsts, un šeit nāk talkā biznesa inkubators. Ļoti svarīgs motivators dalībai inkubācijas programmā ir iespēja saņemt finansiālo atbalstu. Piemēram, ja mēs vēlamies veikt uzlabojumus ražotnē vai uzsākt kādas mārketinga aktivitātes, tad pateicoties LIAA biznesa inkubatora atbalstam, mēs to varam izdarīt stipri lētāk un tādējādi paveikt vairāk. Aicinu ikvienu, kam ir interese attīstīt ideju vai biznesu - pieteikties un izmantot šo bezmaksas iespēju!''

Interesentiem tiek piedāvātas divas programmas. Inkubācijas atbalsta programmai aicināti pieteikties uzņēmumi, kuri nav reģistrēti ilgāk par trim gadiem. Inkubācijas laikā dalībnieki saņem dažādu veidu konsultācijas, tostarp no mentoriem, kas ir zinoši konkrētajā nozarē, iespēju apmeklēt seminārus, piekļuvi koprades telpām un kopienai, kā arī finansiālu atbalstu.

Savukārt, biznesa ideju autori varēs pievienoties pirmsinkubācijas programmai, kas ir piemērota gan fiziskām, gan juridiskām personām, kuras vēlas izvērtēt savas biznesa idejas dzīvotspēju. Sešu mēnešu laikā pirmsinkubācijas dalībnieki piedalās intensīvā apmācību programmā, radot un testējot sava produkta vai pakalpojuma prototipu, papildus saņemot kompetentu mentoru atbalstu un ieteikumus biznesa izaicinājumu risināšanai.

Visi interesenti aicināti pieteikties uz individuālām konsultācijām, kuru laikā jaunie uzņēmēji vai biznesa ideju autori var uzzināt visu par biznesa inkubatora sniegto atbalstu, prasībām programmu dalībniekiem un pieteikšanās kārtību. Pieteikties uz konsultāciju var rakstot uz e-pasta adresi ventspils@liaa.gov.lv vai zvanot 62400906.

2020. gadā LIAA Ventspils biznesa inkubatora inkubācijas dalībnieki kopā sasnieguši 3,2 miljonus EUR apgrozījumu. Kopējais uzņēmumu eksporta apjoms 2020. gadā pārsniedza 1,9 miljonu EUR. LIAA Ventspils biznesa inkubatora dalībnieki kopā radījuši 38 jaunas darba vietas.

Pieteikumus pirmsinkubācijai un inkubācijai varēs iesniegt elektroniski, nosūtot elektroniski parakstītu pieteikumu uz pasts@liaa.gov.lv (edoc iesniegšanas termiņa laika zīmogs - līdz 22. marta plkst. 23.59).

LIAA Biznesa inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu uzņēmumu izveidi un attīstību. LIAA Biznesa inkubatorus finansē Latvijas Republika un Eiropas Savienība Eiropas Reģionālā attīstības fonda projektā "Reģionālie biznesa inkubatori un Radošo industriju inkubators".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: