Jau otro mēnesi Ventspils uzņēmēji īpašā veidā pateicas pilsētas mediķiem par nesavtīgo darbu pārslodzes apstākļos. Akcijai aicināti pievienoties arī citi labdari.

Kopš valstī iestājušies stingrāki ierobežojumi un arī Ventspils slimnīcā pieaudzis Covid-19 pacientu skaits, mūsu mediķiem, kas strādā ar šiem pacientiem, ir ievērojama papildu slodze – ne tikai fiziska, bet arī morāla. Tādēļ jau otro mēnesi pēc kārtas Ventspils uzņēmēji, kuri jau vairāk nekā 20 gadus ir apvienojušies biedrībā, šiem mediķiem saka īpašu paldies.

Biedrības pārstāve Agnese Pastare skaidro, ka viņi vēlējušies mediķiem sniegt tādu kā atbalstu gardā veidā. Katru nedēļu uz Ventspils slimnīcas Covid-19 nodaļu tiek nogādātas kastes ar augļiem, medu, cepumiem, tēju un citiem gardumiem un labumiem. Šonedēļ pakās ielikti arī roku krēmi, jo mediķi nemitīgi dezinficē rokas, kas kļūst sausas, kairinātas, āda sāk sūrstēt un pat plaisā. Tādēļ roku kopšana ir īpaši svarīga. Viena kaste tiek piegādāta Covid-19 nodaļas medmāsu istabai, otra – ārstu istabai, bet ar šo nedēļu gardumu kaste tiek nogādāta arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Ventspils brigāžu mediķiem.

«Vēlamies, lai mediķu zinātu, ka par viņiem kāds domā un rūpējas. Ka mums nav vienalga. Tā ir mūsu pateicība par mediķu darbu, ka viņi palīdz mūsu līdzcilvēkiem. Tas ir materiāli morālais atbalsts, vairāk akcentējot morālo. Cilvēciskais siltums – tas ir svarīgākais, ko mēs varam viņiem dot,» klāsta Agnese. Viņa uzsver, kā šajā grūtajā laikā jebkuras pozitīvas emocijas ir svarīgas un šādā veidā pozitīvisma deva tiek ne tikai mediķiem, bet arī viņu pacientiem un tuviniekiem. Jāpiebilst, ka biedrība bija iesaistījusies arī plašākā Latvijas mēroga akcijā un Ziemassvētkos mūsu slimnīcas Covid-19 nodaļas mediķiem aizveda siltas svētku pusdienas.

Agnese uzsver, ka biedrības mērķis ir nevis pastāstīt par padarīto, bet gan piesaistīt papildu ziedotājus un labdarus. Viņa pauž cerību, ka mūspusē ir vēl kādi uzņēmēji, kuri gatavi iesaistīties akcijā – vai nu finansiāli, vai ar savu produkciju. Neesot obligāti savu produkciju atdot par velti. Biedrība būs priecīga arī par atlaidēm. Piemēram, jau šobrīd ir ražotāji, kas, atsakoties no peļņas, mediķu atbalsta akcijai dod savu produkciju par pašizmaksu. Tie ir gan Ventspils novada sulu ražotāji, gan medus produkcijas ražotāji no Ugāles un citi. Produkcija ar atlaidēm tiek iegādāta gan no pašu biedrības biedru ziedojumiem, gan no ziedojumiem no malas. «Mums ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, tādēļ par ziedojumiem nebūs jāmaksā papildu nodokļus,» ziedot iedrošina Agnese. Viņa tic, ka Ventspils pilsētā un novadā ir vēl daudz līdzīgi domājošo, lai katrs ar savu mazo artavu kopīgi darītu lielas lietas. Interesenti var zvanīt Agnesei Pastarei pa tālruni 29716434 vai nosūtīt ziņu pa e-pastu: agnese.pastare@gmail.com.

Biedrība jau vairāk nekā 20 gadus Ventspilī nodarbojas ar dažādiem labdarības projektiem. Viens no tiem ir apmaksātas medicīnas māsu vizītes pie ģimenēm, kurās piedzimis bērniņš ar iedzimtu sejas šķeltni. Tāpat tiek atbalstīti talantīgi jaunie mūziķi, kuri vēlas studēt. Ir arī citi projekti.

Biedrībā ir tādi Ventspils uzņēmēji un sabiedrībā pazīstami cilvēki kā Andris Kausenieks, Aivars Avotiņš, Māris Gubāts, Arturs Lieģis, Mikus Brakanskis, Raimonds Lācis, Viesturs Strādnieks, Astra Skrābane, Inga Apmane, Zinta Štekerhofa, Ilze Valdmane, Iveta Lāce, Gints Laiviņš-Laivenieks, Gija Zablovska, Agnese Pastare un Agnese Olsena.

Lasi vēl

Komentāri (13)

  • -6
    Blogs 26.01.2021, 17:51:42

    Pilnīgi pretīgi lasīt bij .......lūdz atbalstīt mediķus šajā grūtajā brīdī....jūs varbūt palūdziet mediķiem lai beidzot sāk pildīt profesionāli atbilstoši savam amatam sniedzot palīdzību pacientiem kas ar savām nelaimēm vēršas pie viņiem grūtajos brīžos kad viņiem ir notikusi nelaime vai sāp kas,nevis naudu kāš tik un paši nezin ko dar un ko ārstē!

  • -2
    Arnis Junge 27.01.2021, 11:54:29

    Kurš mediķis Tev nav palīdzējis!? Kad, kurā slimnīcā, kurš ārsts!
    Visi mediķi šobrīd uz izdegšanas un pārslodzes robežas, daļa tai jau kādu laiku ir pāri.
    Ja mediķi tik slikti, tad ārstējies mājās ar googles palīdzību!

  • -4
    qwerty 26.01.2021, 18:26:14

    Ko ta šie sabēdājušies? Palaiž to klaundakter, lai priecin uz urrā , pie bērniem tak tas strādā!

  • -5
    aga 26.01.2021, 18:33:38

    Kāda pārslodze pļa? Pavasarī arī šiem bija tāda ''pārslodze'', ka pasaulē visas slimnīcas bija tukšas. Jutubē heštags bija - nofilmē savu slimnīcu, kur paši mediķi laida dejas tukšajās palātās. Nupat nesen dzirdēju vēl Liepājas un vēl kādu slimnīcu uz remontu pēķšņi aiztaisīja, tipa lai visus Latvijas ''kovidniekus'' sabāztu pa citām un uztaisītu baigo ''pandēmijas'' pieplūdumu.

  • -2
    ^^—^^ 27.01.2021, 11:59:59

    Nu var būt skaties kaut ko bišku nopietnāku, pa Youtube, dievete.lv un zeltene.lv!? Nu tā, kā pārbaudītus avotus.! Es ar varu izstaigāt pa māju un ielikt, ka šajā slimnīcā viss mierīgi, kamēr ģimene ārā uz lieveņa stāv! Un iebliezt to Youtube. Vai uzdoties pa dakteri un uztaisīt uz youtubes video balstītu "pētījumu", ka pandēmija nav, un tu esi "ar putniem". Tas būs tik pat objektīvs, patiesībā par objektīvāks pētījums, ka tevis minētie!

  • -1
    %%%%% 26.01.2021, 19:32:23

    Aicinam iepriecināt 1-klasniekus,ar LEGĀLĀM pārtikas pakām,
    Ventspils domes izglitības MINISTRIJU!

  • -8
    Latvija pāri visām! 26.01.2021, 20:50:23

    Pārguruši mediķi ir fiziski no tizlajiem skafandriem, kuros grūti strādāt.
    Un, noteikti, psiholoģiski no nepārtrauktās baidīšanas ar oficiālo dezinformāciju.
    Labi ka šie liela daļa ir pārslimojuši un nomierinājušies.

  • -3
    %%%%% 26.01.2021, 21:41:18

    Aicinām Ventspils domi
    parūpēties par savlaicīgu, sākumskolas
    skolēnu apgādi ar pusdienām,
    atālinātā režīmā! Paldies AL..Nabagam par atbalstu izglītības nozarē!

  • -2
    ^^—^^ 27.01.2021, 12:01:01

    Tiek jau aptaujāti vēcāki par pārtikas pakām sākumskolai! Ko ņemies, labāk seko līdzi informācijai!

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 27.01.2021, 17:26:14

    Šobrīd norisinās aktīvs darbs, lai attālināto mācību laikā nodrošinātu pārtikas pakas sākumskolēniem. Izglītības pārvalde ar ēdināšanas uzņēmumiem vienojas par paku saturu, tiek slēgti piegādes līgumi un notiek produktu sagāde. Paralēli tam izglītības iestādes e-klases sistēmā apzina ģimenes, kuras vēlas saņemt pārtikas pakas. Aicinām vecākus sekot līdzi turpmākai informācijai e-klases sistēmā.

  • -1
    P SIA "Ventspils reiss" 27.01.2021, 06:48:42

    Pilnīgi pretīgi lasīt stulbo latviešu komentārus, kuri tālāk par savu degungalu neredz un neko citu neprot, kā noriet citus! Paši dot nevienam neko no tīras sirds un bez pašlabuma meklēšanas neprot un negrib, bet ja to dara to dara kāds cits, tad noriet gan zina. Pašiem gan vajag, lai pirmklasniekam pusdienas pieved! Kaunējušies, mīļie ventiņi, būtu! Cilvēki ziedo un atbalsta citus ne tikai pandēmijas laikā.Pajautājiet tām māmiņām, kam Ventspils Rotary klubs ir palīdzējis...

  • -2
    Latvija pāri visām! 27.01.2021, 11:54:00

    Citiem atkal ir pretīgi lasīt,
    kur nu vēl ievērot,
    cilvēku brīvību un cieņu pazemojošos aizliegumus līdz pat aizliegumiem iegādāties nepieciešamas preces;
    un salkani liekulīgos, bet brīžam draudīgos tekstus,
    kuros kliķe,
    kam vienmēr attiecībā uz cilvēkiem viss pofig - grozieties kā gribat paši,
    tagad spēlē glābšanas traģikomēdiju.
    Bet āža kāja spīd cauri...

  • -2
    Latvija pāri visām! 27.01.2021, 12:34:51

    Visi mediķi šobrīd uz izdegšanas un pārslodzes robežas,
    ---
    Nesmīdini tautu, rakstot pilnīgas muļķības.
    Celtnieki sūdzas, ka māju ceļot pārslogoti?
    Ugunsdzēsēji sūdzas, ka ugunsgrēku dzēšot izdeguši?
    Pārdevēji sūdzas, ka vairs nevar kājās nostāvēt?
    Mediķi tāpat dara vien savu darbu, pelnot naudu,
    un tikai sensāciju kāri c-19 propagandas žurnālisti no tā iztaisa nez kādu padomjlaiku stahanoviešu heroismu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: