Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.janvāra plkst. 6.30 līdz 19.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona brigāde saņēma četrus izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz glābšanas darbiem.

Šonakt plkst. 1.56 saņemts izsaukums Ventspilī, kur, kā liecināja saņemtā informācija, ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva istabā deg sadzīves mantas un atkritumi 20m2 platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkās evakuējās divi cilvēki, bet vēl trīs cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji glābēji. Ēkā nebija uzstādīts dūmu detektors. Plkst. 3.35 ugunsgrēks likvidēts.

Traģiskākie ugunsgrēki nereti notiek tieši naktī, kad cilvēki guļ un nepamana ugunsgrēka izcelšanos. Iespēju izglābties sniedz dūmu detektors, kas, izveidojoties sadūmojumam, skaļi signalizē, pamodinot mājokļa iemītniekus.

Aizvadītajā diennaktī visā Latvijā VUGD saņēma 50 izsaukumus - 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājums.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: