Dienu pēc tam, kad Francijas basketbola komanda Vilērbānas ASVEL un aizsargs Rihards Lomažs paziņoja par līgumsaistību pārtraukšanu, Lomažs noslēdzis līgumu ar Vācijas bundeslīgas klubu "Gottingen", ziņo Vācijas klubs savā tīmekļa vietnē.

Getingena ir atradusi meklēto pastiprinājumu Latvijas izlases spēlētāja Lomaža personā. Līgums noslēgts līdz 2022. gada vasarai.

"Rihards ir ļoti labs metējs un, neskatoties uz tikai 24 gadiem, ir pieredzējis spēlētājs, kurš jau vairākus gadus spēlē Eiropas mēroga sacensībās," par papildinājumu saka "Gottingen" galvenais treneris Rols Morss.

"Viņš palīdzēs atslogot mūsu aizsargus. Mums ir svarīgi, ka Lomažs ir gatavs tūlītējai rīcībai un pastiprina mūsu aizsargu pozīcijas," piebilst treneris.

Pēc latvieša ierašanās Getingenē Lomažam ir jāiziet karantīna, un viņam ir atļauts sākt komandas treniņus tikai pēc diviem negatīviem Covid-19 PCR testiem.

24 gadus vecais Lomažs ASVEL komandai pievienojās 2019. gada vasarā, noslēdzot divu gadu līgumu.

Eirolīgā Lomažs piedalījās sešos mačos, kuros vidēji deviņās minūtēs guvis 3,3 punktus, bet Francijas augstākajā līgā viņam tikpat spēlēs caurmērā 11 minūtēs ir trīs punkti un viena rezultatīva piespēle.

Lomažs pirms došanās uz Franciju bija viens no "Ventspils" līderiem. Aizsargs savā pēdējā sezonā Ventspils komandas sastāvā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā vidēji mačā guva 17,1 punktu un veica 2,9 rezultatīvas piespēles. Tikmēr Latvijas-Igaunijas līgā viņš caurmērā katrā no cīņām iemeta teju 15 punktus, bet Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīrā viņa kontā vidēji 15,0 punkti un 3,8 rezultatīvas piespēles.

Basketbolista jaunais klubs uzsver, ka 2018./2019. gada sezonā Lomažs kopā ar komandu izcīnīja Latvijas un Igaunijas basketbola līgas (LIBL) čempionu titulu. Viņš tika atzīts arī par fināla vērtīgāko spēlētāju.

Basketbolists "Ventspils" klubu pārstāvēja kopš 2015. gada. Lomažs pirms tam savas prasmes attīstīja Ventspils "Spars" komandā, kā arī spēlēja Jelgavas un Jūrmalas vienībās Latvijas spēcīgākajā līgā.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēļu logā 2020. gada novembrī Lomažs Latvijas valstsvienībā laukumā devās vidēji 27 minūtes spēlē, gūstot vidēji 12,5 punktus un 2,5 reizes rezultatīvi piespēlējot.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -1
    Kriska 25.01.2021, 10:53:51

    Kāds man var paskaidrot, kāpēc visiem šiem vīŗiem (sportistiem) tāds izņēmums - viņiem drīkst bez maskas atrastiem vienam no otram tuvāk pa 2m slēgtās telpās , bet man nedrīkst aiziet pie drauga uz dzimšanas dienu?

  • 0
    еs 25.01.2021, 23:04:46

    Žalgiris nepiedāvāja?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: