Latvijas svarcēlājs Artūrs Plēsnieks traumu dēļ jau vairākkārt apsvēris iespēju noslēgt sportista gaitas, pirmdien ziņo portāls "Tvnet.lv".

Sportists sarunā neslēpa, ka traumu dēļ galvā vairākkārt ieskrējušas domas par karjeras beigām, bet motivāciju saglabāt palīdz iespēja startēt Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Sportists, kurš ceturtdien svinēs savu 29. jubileju, pēdējos gados veselības likstu dēļ nav spējis aizvadīt pilnvērtīgas sezonas, bet šobrīd viņš atrodas labā sportiskajā formā. Pagājušajā gadā viņam traucēja ceļgala trauma.

Pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm Plēsniekam nācās pārciest divas operācijas.

"Kas mūs līdz galam nesalauž, tikai padara mūs stiprākus," sarunā saka Plēsnieks. "Pēdējie gadi bijuši kā pa viļņiem. Pa šiem gadiem Eiropas čempionātā piedalījos tikai vienu reizi – 2019. gadā."

"Šobrīd viss ir labi, un pilnībā esmu nodevies treniņiem. Iespējams, grūtāk ir morāli, jo viss pagājušais gads aizritēja bez sacensībām," sajūtas neslēpa svarcēlājs.

Plēsnieks atklāja, ka pēc starta olimpiskajās spēlēs Brazīlijā gūtais pleca savainojums licis pārdomāt nākotnes plānus. Bijušas domas par karjeras beigām, bet, kad plecs traumēts otro reizi, šīs domas galvā iezagušās retāk.

"Pēc pirmās traumas un nopietnas ķirurģiskās iejaukšanās prātā nāca domas... Varbūt jābeidz sevi mocīt un jāsāk strādāt par treneri," neslēpj Plēsnieks. "Pēc otrās pleca operācija apņēmības bija vairāk, jo jau biju guvis pieredzi. Vienīgais, kas mani tagad motivē, ir Tokijas olimpiskās spēles."

Decembrī no dopinga pārkāpumu dēļ Londonas olimpisko spēļu rezultāti svara kategorijā līdz 105 kilogramiem tika anulēti Oleksijam Torohtijam no Ukrainas, kā rezultātā Plēsnieks ieguva piekto vietu.

2013. gadā Plēsnieks Eiropas čempionātā izcīnīja bronzas medaļu, bet U-23 konkurencē palika nepārspēts, ko vēlreiz iespēja arī 2015. gadā. 2016. gadā Plēsnieks jau tika kronēts par Eiropas čempionu, bet gadu iepriekš pasaules čempionātā izcīnīta bronza. Pēdējo godalgu augstākās raudzes sacensībās Plēsnieks izcīnīja 2017. gadā, kaklā karot pasaules čempionāta sudraba godalgu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: