Saeima šodien izskatīšanai parlamenta komisijās nodeva nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) iesniegtos grozījumus Satversmē, kas paredz labot Satversmes 110.pantu, konstitucionāli nostiprinot sievietes un vīrieša veidotas ģimenes jēdzienu.

Par grozījumu nodošanu komisijai nobalsoja 47 deputāti, pret - 25 deputāti.

Deputāts Jānis Iesalnieks (NA) pauda, ka Satversmes tiesa saistībā ar spriedumu par ģimene pabalstiem esot pārkāpusi savas pilnvaras, kā arī lēmusi pretēji likumdevēja gribai. Iesalnieks", pamatojot NA iesniegtos grozījumus, atsaucās uz "sabiedrībā vispārēji akceptētu ģimenes modeli".

"Nevar pārrullēt pāri sabiedrības vairākuma viedoklim un ieviest svešas paražas un tikumus," teica deputāts.

"Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Marija Golubeva akcentēja, ka NA piedāvātie grozījumi ir mēģinājums šķirot ģimenes pareizajās un nepareizās, tas ir aicinājums uz diskrimināciju. Kādu ģimeņu iedalīšana zemākā šķirā ir pretrunā cilvēka cieņai un demokrātiskas valsts vērtībām, akcentēja politiķa.

Šādu izmaiņu pieņemšanas gadījumā valsts attālinātos no tiem iedzīvotājiem, kuri ar šiem grozījumiem tiks atzīti par nepareizām ģimenēm, uzsvēra Golubeva, norādot, ka cilvēka cieņa ir Rietumu civilizācijas pamats. Tā vietā, lai īstenotu cilvēkmīlestības principus, ar rosinātajiem grozījumiem sabiedrībā tiek ienests tā saucamais "kultūrkarš", kas neļauj cilvēkiem sadarboties, lai gan Latvijai ir svarīgs katrs iedzīvotājs, pauda AP frakcijas vadītājs. Atbalsts šīm izmaiņām ir ņirgāšanās par demokrātiskas valsts principiem un aicinu tos noraidīt, uzsvēra deputāte.

Piedāvātās izmaiņas izsaukušas pretrunīgu reakciju sabiedrībā, daļai konservatīvi noskaņoto paužot tām atbalstu, bet daļa liberālo uzskatu pārstāvju šos grozījumus asi kritizē.

NA ieskatā valsts pamatlikumā nepieciešams skaidrāk definēt ģimenes jēdzienu. Šāda vajadzība, viņuprāt, radusies pēc Satversmes tiesas 12.novembrī pasludinātā sprieduma, kas ģimenes jēdzienā ietver arī "viendzimuma partneru ģimenes" un nosaka valstij "pienākumu aizsargāt un atbalstīt" tās. Partija uzskata, ka tas ir "patvaļīgs ģimenes jēdziena skaidrojums, kas neatbilst ne likumdevēja gribai, kas izteikta Satversmes 110.panta esošajā redakcijā, ne Latvijas sabiedrības izpratnei par to, kas ir ģimene".

"Latvija ir demokrātiska valsts ar uzskatu daudzveidību un cieņu pret ikvienu tās pilsoni. Taču vienlaikus pastāv vērtības, kas gadu simtiem mūsu tautai un tās kultūrai bijušas īpaši tuvas un pat svētas. Viena no šīm vērtībām ir arī izpratne par ģimeni, kuras pamatu veido tēvs un māte - vīrietis un sieviete -, un viņu bērni. Līdz šim šāda izpratne šķita pašsaprotama, taču ar Satversmes tiesas lēmumu tas tiek ir apšaubīts," norādīja NA līderis Raivis Dzintars. Viņaprāt, lai neturpinātos dažādas Satversmes 110.panta interpretācijas, ģimenes jēdziens ir jāapraksta detalizētāk jau Satversmē un jāpadara maksimāli skaidrs un nepārprotams.

Iesniegtajā likumprojektā rosināts Satversmes 110.pantā noteikt, ka valsts aizsargā un atbalsta laulību - savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, kas balstīta laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā, vecāku un bērna tiesības, ieskaitot tiesības augt ģimenē, kuras pamatu veido māte (sieviete) un tēvs (vīrietis), kā arī valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības.

Lasi vēl

Komentāri (26)

  • -3
    Kriska 14.01.2021, 14:43:54

    Nu nav vairs viņiem ko darīt ka tikai meklēt kas ir kas.
    Tikko izlasīju avīzē par profesoru Ojāru Spārīti (deputātes Danas Reiznieces Ozolas vietā). Dzīvo zaļi - 2019 g. deklarācijā ienākumi no 16 vietām, t.sk. mākslas un zinātņu akadēmijām - 42000 euro, pensija un pabalsti ( nav teikti kādi) 20000euro un pārējie sīkāki. Tajā pašā laikā čikst, ka māksla un zinātne nīkuļo.

  • -2
    Die Fahne hoch! 14.01.2021, 14:45:59

    Latviešiem tikai un vienīgi tradicionālo ģimenes modeli!
    Nācija,kura jau tā ir visvisādi cietusi,nedrīkstētu pieļaut ,ka to vēl vairāk putina pederasti un lesbes!

  • -8
    Latvija pāri visām! 14.01.2021, 16:24:23

    Nevis, ka viņiem nav ko darīt,
    bet tā ir atbildes reakcija uz tā saucamās Satversmes tiesas pahanes Osipovas prettiesiskajām aktivitātēm lgtb interesēs pret normālo, tradicionālo ģimeni.
    Neviens jau nevarēja padomāt, ka tiesa izveidota Satversmes ievērošanai nostāsies pret Satversmi.

  • -7
    Latvija pāri visām! 14.01.2021, 16:28:51

    Un uz to spiež ne jau Putina.(lai arī šim savu netrūkst), bet Baidena un Co "pederasti un lesbes"!

  • -19
    krustmateflorence 14.01.2021, 16:53:16

    ja cilvēki patiesi mīl, tad arī Lezbietēm un Gejiem ir tiesības Latvijā veidot ģimeni, kā jau tas normālās valstīs eksistē un ar likumu pieņemts.
    Kuriem prātiņš pa īsu šajā delekātajās lietās, lai brauc uz bijušo PSRS.

  • -5
    Latvija pāri visām! 14.01.2021, 17:35:10

    Normālās valstīs perverti NEKAD nav precināti.
    Šo jauno sorosītu tīklveida open society rozā neoboļševiku ideoloģiju izvēlas tikai tās, kas vēlas iet bojā...

  • 0
    A.n.i.t.a 14.01.2021, 18:27:40

    Lai tie citādi orientētie precas vai katru nakti, bet par ģimeni to nekad nevarēs saukt un bērnus nekādā veidā iegūtos nedrīkst audzināt. Kas tā par ģimeni, kur divi tēvi vai divas mātes, un māte lesbiete pie bērna tiek tradicionālā veidā, tātad bez vīrieša līdzdalības neiztiek. Tāpēc jau ģimene ir tikai tā, kur vīrietis, sieviete un viņu dabiski radītie bērni.

  • -1
    .Heinrichs 14.01.2021, 20:34:58

    Vajadzētu Krimināllikumā pantu par homoseksuālisma piekopšanu un propagandu.
    Un šādu personu nosūtīšanu uz pāraudzināšanas iestādēm.

  • -13
    yolo 15.01.2021, 05:11:31

    Pie mums turpinās viduslaiki

  • 0
    A.n.i.t.a 15.01.2021, 07:34:32

    Izskatās ,ka yolo atbilst nekatrai dzmtei jeb krieviski-OHO . Nu , negribas ,ka dēļ perversijām latviešu tauta turpina izmirt. Tieši pretēji ,būtu jādara viss, lai veidotos jaunas ģimenes un viņiem dzimtu daudz bērnu, lai latvieši kā nācija neaizietu nebūtībā. Tas ir tiešs valdošo un vadošo pienākums, bet tur jau arī netrūkst perveso personu......

  • -15
    yolo 15.01.2021, 10:12:01

    Izskatās, ka anitai ar uztveri ir problēmas. Šie grozījumi tev dzīvē neko nemainīs. Tas, ka tu viendzimuma attiecības pielīdzini kaut kādiem atklāti izrādītiem seksuāliem fetišiem liecina par tavu nezināšanu un aprobežotību. Šeit runa ir par šo cilvēku iespēju jurisiski nokārtot savas attiecības, tas arī viss. Bet gan jau tev ir pareizāks viedoklis

  • -2
    sranskis 15.01.2021, 11:04:04

    Un kurš tagad šiem perveršiem liedz sakārtot attiecības?

  • -4
    Latvija pāri visām! 15.01.2021, 10:43:52

    Zoofili un citi -fili arī vēlas nokārtot savas attiecības.
    Kāpēc to ļaut tikai šiem pervertiem, bet ne visiem citiem?
    Vēlas cilvēks Dzimtsarakstu nodaļā apprecēt LR vārdā savu mīļoto gumijas lelli vai sunīti, kāpēc viņam to liegt?

    Un vajag ļaut ne tikai pervertiem.
    Grib zagsā smuku ceremoniju,
    lai juridiski nokārtotu savas attiecības ar tabureti vai mīļoto automašīnu, lai ir.
    Tādas radošās iespējas paveras, ogogo.

  • -3
    ne 16.01.2021, 19:48:40

    Salīdzināji pimpi ar pirkstu, ir tāda lieta kā abpusēja piekrišana, kad divi pieauguši cilvēki piekrīt juridiski nostiprināt attiecības

  • -1
    Pipars 18.01.2021, 06:11:58

    Kazahstānas kultūrists Jurijs Toločko savā "Instagram" kontā nācis klajā ar šķietami neparastu paziņojumu par kāzām ar seksa lelli.
    Tomēr atlēta "Instagram" sekotājiem šāda atklāsme nav nekas jauns, jo viņš regulāri publisko attēlus, kuros ir redzams kopā ar seksa lelli, kuru nodēvējis par Margo.

    Pēc Toločko sacītā, viņš ar lelli iepazinies kādā bārā. Kultūrists viņu izglābis no kāda vīrieša, kurš pret lelli izturējies nepiedienīgi. Toločko savu mīļoto nosaucis par Margotu.

    Kā jau minēts vīrietis regulāri publicē bildes kopā ar Margo no visdažādākajām dzīves situācijām. Bildinājumu savai "izredzētajai" Toločko izteica jau aizvadītā gada nogalē, tomēr, kā izteicies pats kultūrists, kāzas aizkavējušās pandēmija.

    Toločko ceremonijai piegājis ar nopietnu attieksmi, jo piesaistījis arī kāzu aģentūru un profesionālus fotogrāfus.

  • -7
    Latvija pāri visām! 15.01.2021, 11:17:29

    Un, galīgi nav saprotams, kāpēc pervertiem jāmērkaķojas pakaļ normālai laulībai starp vīrieti un sievieti?
    Viņus taču varētu precināt veselu pritonu vienā reizē vai pat kariņlevits varētu apprecināt šo praidā uzreiz visu lgtb grupu...
    Cik smuki tas būtu;-)

  • -7
    yolo 15.01.2021, 12:33:27

    Tev nav nevienam jāpierāda cik ļoti aprobežots tu esi, tas visiem jau ir skaidrs

  • -6
    Latvija pāri visām! 15.01.2021, 13:40:05

    Katrai lietai un cilvēkam jābūt ar robežām. Arī ģimenes un laulības jēdzienam neizbēgami ir robežas.

    Tā tik joliņ un pīses ir fraieri bez robežām,
    jeb svešvārdā transhumānisti, blina.

  • -6
    Gunārs Pētersons 15.01.2021, 14:44:19

    Pareizi saki - robežām. Katram ir tiesības dzīvot ģimenē un katram ir tiesības būt aizsargātam. Un tava šaurā troļļa pāris sakaltušo neironu novilktā robeža nevar un nedrīkst būtiski ietekmēt neviena dzīvi un tiesības uz ģimeni. Tā kā staigā tālāk. Meklē labāk kādu citu tēmu, kurā izvemties par naudu. Vai varbūt aizej pasēdi Parādniekam klēpī un paraudi par savu sentimentu pēc padumjiem laikiem.

  • -7
    Latvija pāri visām! 15.01.2021, 17:38:45

    Ja gp atkal iečiepstējās,
    značit pareizi man viss uzrakstīts...

  • -11
    ne 16.01.2021, 20:12:16

    Acīmredzot LV būs iestrēgusi viduslaikos kamēr padumjo laiku paaudzes nebūs izmirušas, kauns dzīvot sabiedrībā, kas ciniski noliek savus tautiešus

  • -3
    sranskis 16.01.2021, 21:33:15

    Peredasti nav mūsu tautieši!

  • -2
    yolo 18.01.2021, 11:14:37

    Kas ir tradicionāla ģimene? Kā bībelē, kur marija ir vientuļā māte?

  • -2
    Latvija pāri visām! 18.01.2021, 11:28:41

    Var redzēt ka joliņs kā jau pilnīgs joliņš no Bībeles nezina ne būs, ne bē.
    Jēzus audžutēvs ir Jāzeps.

  • -2
    Latvija pāri visām! 18.01.2021, 11:37:27

    ne,
    tagadējie laiki daudz kur ir vēl padumjāki nekā padomju laiki,
    vnk padomju laikos dzīvojošiem un stulbu ideoloģiju pieredzējušiem cilvēkiem ir lielāka imunitāte pret šodienas ideoloģijām,
    ar kurām masē smadzenes naīvajiem stulbeņiem.
    Tas, ko mums piedāvā un aktīvi uzspiež šodien,
    ir neokomunistiskas KREISO idejas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: