Sociālā darbiniece Anita Sūngaile, kura strādā nodibinājumā ''Atbalsta centra ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ''Cimdiņš'''', saņēma atzinības rakstu konkursā ''Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam'' nominācijā ''Pakalpojumu nodrošinātājs''. 

Jau sesto gadu Latvijas Republikas tiesībsargs sadarbībā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību ''Apeirons'' un Latvijas Nacionālo bibliotēku rīko konkursu ''Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam''. Konkurss ir kļuvis par neatņemamu Tiesībsarga biroja un sadarbības partneru ikgadēju tradīciju, un tiek rīkots ar mērķi novērtēt un atbalstīt cilvēku ar invaliditāti intereses pārstāvošo nevalstisko organizāciju, kā arī individuālu darbību. Tādejādi gan sekmējot labās prakses attīstību cilvēku ar invaliditāti tiesību aizsardzībā, gan arī veicinot sabiedrības izpratni un iesaisti cilvēku ar invaliditāti situācijas uzlabošanā.

Anita Sūngaile ''Cimdiņā'' strādā jau desmit gadus. Sākotnēji tas bija brīvprātīgs darbs, kas aizrāva, līdz ar to Anita nolēma apgūt sociālā aprūpētāja darba pienākumus un izglītību, iegūstot sociālā darbinieka maģistra grādu. Anita ir darbinieks, uz kuru var paļauties, viņa nebaidās mēģināt un vienmēr ir gatava mācīties.

''Cimdiņš'' ir multifunkcionāls atbalsta centrs, kas nodrošina ne tikai Dienas centra pieejamību bērniem un vecākiem, bet arī kompleksus rehabilitācijas pakalpojumus. Anita ir pirmais cilvēks, kurš sagaida un pieņem katru klientu: palīdz orientēties pakalpojumu klāstā, aizpildīt iesniegumu, līgumu un klienta aptaujas lapu. Anita koordinē katra speciālista darbu tā, lai palīdzība īstajā brīdī aizsniegtu katru klientu. Pateicoties Anitas radošumam, entuziasmam un uzņēmībai, Ventspilī ''Cimdiņa'' klienti ir sabiedriski aktīvi, piedalās dažādos pilsētas pasākumos, dodas pie uzņēmumiem ekskursijās un apgūst visdažādākās praktiskās iemaņas.

Sadarbībā ar pašvaldībām Anita ir galvenā kontaktpersona un informācijas sniedzēja par visiem 249 klientiem. Anitas mierīgums, labestība un lietpratība vieš uzticību un iedrošina apmeklētājus. Pārējiem ''Cimdiņa'' darbiniekiem Anita ir balsts, motivators un draugs.

Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ''Cimdiņš'' ir organizācija, kas tika izveidota 2010. gada 1. novembrī Latvijas Bērnu fonda un Ventspils pilsētas domes realizētā projekta ''Multifunkcionālā atbalsta centra izveide bērniem ar īpašām vajadzībām'' ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: