Pirmdien, 23. novembrī Latvijas vīriešu valstsvienības galvenais treneris Roberts Štelmahers paziņoja tos 15 basketbolistus, kuri dosies uz Bosnijas galvaspilsētu Sarajevu, lai 27. un 29. novembrī aizvadītu 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas H grupas spēles pret Grieķiju un Bosniju un Hercegovinu.

Starp 15 kandidātiem ir arī divi Basketbola kluba ''Ventspils'' spēlētāji - Māris Gulbis un Artūrs Ausējs, kā arī ventspilnieks Klāvs Čavars.

Latvijas vīriešu izlase pirmajās divās 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs piedzīvoja zaudējumus pret Bosniju un Hercegovinu ar 61:62 un Bulgāriju ar 104:110, šobrīd atrodoties 4. vietā H grupā.

Bosnijas galvaspilsētā Sarajevā paredzēts sabraukums, kur Latvija 27. novembrī spēkosies pret Grieķiju, bet 29. novembrī laukuma saimniekiem - Bosniju un Hercegovinu.

H apakšgrupas vadībā ar divām uzvarām divās spēlēs atrodas Grieķijas izlase. Vienu panākumu divos mačus guvušas Bulgārijas un Bosnijas un Hercegovinas izlases, bet bez uzvarām palikusi Latvijas valstsvienība. Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies katras grupas trīs labākās vienības.

Latvijas izlases sastāvā iekļauti: Rolands Freimanis (Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Kaspars Bērziņš (BK "Ogre"), Artis Ate ("VEF Rīga), Jānis Bērziņš (Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Klāvs Čavars (Minskas "Cmoki", Baltkrievija), Aigars Šķēle ("VEF Rīga"), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārcis Vītols "VEF Rīga"), Mārtiņš Meiers ("Astana", Kazahstāna), Ingus Jakovičs (Varēzes "Obenjobmetis", Itālija), Kristers Zoriks ("VEF Rīga), Māris Gulbis (BK Ventspils) un Artūrs Ausējs (BK Ventspils).

Spēles būs iespējams vērot tiešraidē TV6 un TV3sport kanālos. Piektdien, 27. novembrī, plkst.19 pēc Latvijas laika mūsu komanda spēlēs ar Grieķijas izlasi, 29. novembrī plkst.22 - ar Bosnijas un Hercegovinas komandu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: