Saskaņā ar Ūdens apsaimniekošanas likumu, ar 15. septembrī Ventspils Zilā karoga pludmale oficiāli noslēdza šī gada peldsezonu nolaižot Zilo karogu, kas plīvoja jau 22. peldsezonu pēc kārtas.

Tuvojoties rudens un ziemas vētrām, pakāpeniski tiks uzsākta esošā pludmales aprīkojuma demontāža. Demontētas tiks pludmales ieejas laipas, soliņi, glābšanas aprīkojums, atkritumu urnas, veloturētāji, kā arī inventārs, kas vētrās var tikt sabojāts.

Ņemot vērā to, ka tuvākajās dienās ir gaidāmas spēcīgas vējā brāzmas, kas veicinās pludmales smilšu sanesumu veidošanos, aprīkojuma demontāža tiks uzsākta savlaicīgi, sākotnēji cenšoties noņemt koka laipas, ko vējš sistemātiski ieputina.

Oficiāli noslēdzoties peldsezonai, pakāpeniski tiks noņemts peldsezonas inventārs un publiskās tualetes arī citās publiskās peldvietās Ventspilī - Būšnieku ezerā, Staldzenes pludmalē, kā arī peldvietā pie Ventas, Ābolu ielas galā.

Zilais Karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas tiek plaši atpazīts gan iedzīvotāju, gan pašvaldību un vides institūciju vidū un tā ir viena no Starptautiskais vides izglītības fonda aktivitātēm. 1999. gadā, kad Ventspils pludmale pirmo reizi to saņēma, tā bija pirmā Zilā Karoga pludmale Baltijas valstīs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: