8. un 15.septembrī pašvaldības SIA ''Ventspils reiss'' uzņēmuma bāzē Robežu ielā 7 organizē autobusu vadītāju profesionālās meistarības konkursu, kura laikā autobusu vadītājiem jāparāda gan praktiskā iemaņas dažādās ar tiešo darbu saistītās jomās, gan teorētiskās zināšanas Ceļu satiksmes noteikumos.

Pasākums ir atklāts, un to iespējams apmeklēt jebkuram interesentam.

Pirms 14 gadiem, kad konkurss tika organizēts pirmo reizi, tā galvenais mērķis bija atjaunot senu tradīciju – Autotransporta darbinieku dienu, kā arī popularizēt autobusu vadītāja profesiju. Gadiem ritot, mērķi ir papildināti, un konkursa uzdevums šobrīd jau ir pavisam cits – no vienreizējas sacensības tas pārtapis par daļu no darbinieka (šajā gadījumā – autobusu vadītāja) ikgadējā vērtēšanas procesa.

Konkursa laikā autobusa vadītājam jāparāda tās zināšanas, prasmes un iemaņas, kas nepieciešamas ikdienas darbā: precīza apstāšanās pie autobusu pieturas, apgriešanās ierobežotā laukumā, uzbraukšana uz remonta bedres, apstāšanās pie STOP līnijas u.c.. Tāpat tiek vērtēts, cik vienmērīgi autobusa vadītājs brauc un vai pareizi uzsāk braukšanu no vietas.

Pēc izvēles praktiskajā daļā var piedalīties tie autobusa vadītāji, kuri 6 gadu periodā spējuši uzrādīt stabilu un noturīgu rezultātu, tā apliecinot savu augsto profesionalitāti. Taču D kategorijas transporta līdzekļu vadītāja tests Ceļu satiksmes noteikumos CSDD mājas lapā jākārto pilnīgi visiem autobusu vadītājiem. Konkursa praktiskajā daļā obligāti jāstartē tiem, kuri uzņēmumā strādā mazāk nekā 5 gadus vai arī nav spējuši uzrādīt stabilu rezultātu. Pēc vēlēšanās savu rezultātu var uzlabot arī tie, kuriem piedalīšanās konkursā šogad nav obligāta.

Pirms konkursa visiem autobusu vadītājiem tiek dota iespēja mācīties un uzlabot savas prasmes. Apmācības vada uzņēmuma kustības drošības speciālists Jurģis Jaunbelzējs, kurš ir ne tikai teorētiķis, bet arī labs praktiķis, jo ikdienā, tāpat kā kolēģi, viņš sēžas pie autobusa stūres, lai brauktu gan pilsētas, gan starppilsētu reisos un arī pasūtījuma braucienos.

Tā kā autobusu vadītāju vidējais vecums strauji pieaug un uzņēmumā “visvecākā” ir pilsētas lielo autobusu vadītāju brigāde, šogad īpaša uzmanība pievērsta tam, lai konkursā testētu potenciālos jaunos šīs brigādes autobusu vadītājus.

Konkursā iegūtie punkti veido 30 % no autobusa vadītāja ikgadējā vērtējuma, savukārt visas vērtēšanas galarezultāts, kas tiek iegūts izvērtējot daudz dažādus kritērijus, piemēram, ikdienas darbu uz līnijas, attieksmi pret tehniku, atsaucību, universālumu u.c., nosaka to, cik lielu ikmēneša piemaksu par augstu profesionālo meistarību konkrētais autobusa vadītājs saņems nākamajā gadā. Šī piemaksa tiek noteikta uz vienu gadu un svārstās robežās no 50 EUR līdz 160 EUR mēnesī.

Tradicionāli konkurss tiek apvienots ar atvērto durvju dienām uzņēmumā, kad jebkurš interesents var klātienē vērot konkursa norisi, iepazīties ar uzņēmuma ikdienas darbu, kā arī tikties ar kapitālsabiedrības vadību un uzdot interesējošos jautājumus. Šogad interesenti abas otrdienas tiks gaidīti laikā no plkst. 10 līdz plkst.12. Atgādinām ka jautājumus iespējams sūtīt arī elektroniski, rakstot e – pastā vreiss@ventspils.lv, kā arī darba laikā zvanot Pārvadājumu daļai pa tālruni 63622422.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: