Ventspils Augstskolā (VeA) jauno studiju gadu sāk 264 pirmā kursa studenti visos studiju līmeņos - pamatstudijās, maģistra studijās un doktorantūrā.

Neskatoties uz šī gada izaicinājumiem, kā rezultātā pavasarī nenotika vairākas mārketinga aktivitātes, studentu interese par studijām VeA nav mazinājusies - tieši otrādi, studentu skaits pieaug jau trešo gadu pēc kārtas.

VeA uzņemto studentu skaits pieaudzis par 5 % salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, taču ir vairākas studiju programmas, kur studentu pieaugums ir pat 20% un vairāk salīdzinājumā ar 2019. gadu. Piemēram, Ekonomikas un pārvaldības fakultātē programmā ''Jaunuzņēmuma vadība'' šogad sāk studēt par trešdaļu vairāk jauno speciālistu. Patīkami pārsteidz Informācijas tehnoloģiju fakultātes programma ''Datorzinātnes'', kur uzņemti par 20 studentiem vairāk. Izsakot procentos, šogad studijas sāk par 45 % vairāk jauno datorzinātnieku nekā 2019. gadā.

''Esam pārliecināti par mūsu studiju programmu kvalitāti, kas kalpo kā galvenais dzinējspējs jauniešiem, lai izvēlētos Ventspils Augstskolu par savu atspēriena punktu turpmākajai profesionālajai karjerai. Jau trešo gadu redzam stabilu pieaugumu studējošo skaitā un esam apņēmības pilni turpināt šo augšupejošo līkni,'' tā atskatoties uz uzņemšanas rezultātiem stāsta VeA rektors prof. Kārlis Krēsliņš.

Jauno studiju gadu VeA studenti, docētāji un viesi no pilsētas domes svinīgi atklāja Ventspils Augstskolas dārzā. Šī vieta šogad izvēlēta ar nodomu - VeA dārzs tika svinīgi atklāts 2000. gada pirmajā septembrī. Tieši 20 gadus atpakaļ toreizējais VeA rektors Jānis Vucāns sveica studentus jaunajā studiju gadā, un aicināja iedvesmu un saules starus ķert jaunizveidotajā dārzā. Arī šogad LR Saeimas deputāts un toreizējais rektors uzrunāja sanākušos un vēlēja izdošanos savas dzīves un nākotnes veidošanā.

Jaunais studiju gads ir sācies, bet lielākā daļa studiju programmu uzņemšanu turpinās līdz 25. septembrim. Tas nozīmē, ka vēl nekas nav nokavēts un vairākās programmās pat ir pieejamas budžeta vietas. Pieteikšanās notiek klātienē Ventspils Augstskolā.

Plašāka informācija par uzņemšanu un studijām Ventspils Augstskolā atrodama Ventspils augstskolas mājaslapā www.venta.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: