Pašvaldības SIA Ventspils nekustamie īpašumi laika periodā, kad valstī bija noteikta ārkārtas situācija saistībā ar Covid-19 izplatību, piešķīrusi atbalstu 18 telpu nomniekiem.

Starp tiem viens uzņēmums nomas maksas samazinājumu saņēmis visā ārkārtējās situācijas laikā – no 12. marta līdz 10. jūnijam.

Visvairāk uzņēmēju telpu nomas maksas samazinājumam bija pieteikušies aprīlī. Šajā laika posmā atbalstu saimnieciskajai darbībai guva 15 telpu nomnieki. Savukārt martā telpu nomas maksas samazinājums tika piešķirts 14, maijā – 8, bet jūnijā – 1 nomniekam. Informējam, ka joprojām ir iespējams iesniegt nepieciešamos dokumentus atbalsta saņemšanai.

Lielākā daļa līdzšinējo atbalsta saņēmēju iznomātajās telpās nodarbojas ar tirdzniecību, bet atbalstu saņēmuši arī ēdināšanas, izmitināšanas, izglītības, skaistumkopšanas un citu pakalpojumu sniedzēji.

Pašvaldībai piederošo telpu nomniekiem atlaides piešķirtas saskaņā ar Ministru kabineta 02.04.2020. noteikumiem nr. 180 Noteikumi par publiskas personas un publiskas personas kontrolētas kapitālsabiedrības mantas nomas maksas atbrīvojuma vai samazinājuma piemērošanu sakarā ar Covid-19 izplatību. Noteikumi nosaka kārtību, kādā komersantam vai citam saimnieciskās darbības veicējam, biedrībai un nodibinājumam, kuru ietekmējusi ar Covid-19 izplatību noteiktā ārkārtējā situācija, var tikt piemērots nekustamā īpašuma vai kustamās mantas nomas maksas atbrīvojums vai samazinājums. Atbalsts neattiecas uz maksājumiem par patērētajiem pakalpojumiem – elektroenerģiju, siltumenerģiju, ūdensapgādi un citiem īpašuma uzturēšanas pakalpojumiem.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Kriska 17.07.2020, 10:28:21

    Interesanti, kāda tā ir nomas maksa, teiksim centrā bij. Bērnu pasaule vai grāmatnīca "Gaisma"? Cik zinu , kādreiz tā līdzinājās kā Rīgā. Un tas bija viens no iemesliem , kāpēc mums viss tik dārgs.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: