Ventspils siltuma katlu mājās šobrīd tiek veikti ražošanas iekārtu tehniskās profilakses remontdarbi, lai apkures sezonā klientiem varētu nodrošināt stabilu un nepārtrauktu siltumapgādes pakalpojuma pieejamību.

Katlu mājā, kas atrodas Brīvības ielā 38, šomēnes pabeigts biomasas apkures katla BHH 10000 remonts ar konvektīvās daļas cauruļu nomaiņu, bet šķeldas apkures katla AK 6000 pelnu izvadīšanas sistēmā plānots nomainīt divus pelnu skrūves transportierus. Līdz apkures sezonas sākumam visiem trim šķeldas katliem tiks atjaunots arī priekškurtuvju ugunsizturīgais apmūrējums.

Papildus plānotajiem remontdarbiem vasaras sezonā katlu mājā tiek veikti arī apjomīgi tehnoloģisko iekārtu apkopes darbi, lai mazinātu riska iespējas to bojājumiem – it īpaši apkures sezonas laikā pie pazeminātas āra gaisa temperatūras. Starp plānotajiem darbiem ir gan dūmgāzu kondensatora apkope ar nepieciešamo komponenšu nomaiņu, gan šķeldas padeves konveijeru tīrīšana un spriegošana, gan elektrodzinēju, sūkņu, dūmsūkņu, ventilatoru un ventilācijas sistēmas apkope.

Tāpat arī plānota katlu mājas elektriskās, vadības un automatizācijas sistēmu darbības pārbaude, kā arī dīzeļdegvielas apkures katla sagatavošana apkures sezonai, kad nepieciešamības gadījumā tas tiek izmantots kā rezerves variants avārijas situācijās vai pīķa slodzēs.

Šobrīd tehnoloģisko iekārtu apkopes darbi norit arī katlu mājā Talsu ielā 69, kā arī lokālās katlu mājās Pērkoņu ielā 21 un Fabrikas ielā 2A.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: