Šogad Ventspilī atkal skanēs franču džezs, uzstāsies cirka mākslinieki, varēs apskatīt ķīmijai un Šopēna daiļradei veltītu izstādi.

Par turpmāko sadarbību ar ventspilniekiem vakar vienojās Francijas Kultūras centra direktors Žans Luiss Lepreters un asistents zinātniskās sadarbības jautājumos Tolga Koskuns. Viesi apmeklēja teātra namu Jūras vārti, Jaunrades namu, Galveno bibliotēku un Ventspils Augstskolu, it visur runājot par sadarbību.

Tā, Jaunrades namā spriests par to, ka šeit varētu iekārtot ķīmijai veltītu izstāde, paredzot, ka tādējādi interesi par šo zinātnes nozari izrādīs ne tikai ventspilnieki, bet arī pilsētas viesi. Teātra namā jau šogad varētu notikt slavenā franču cirka izrādes un uzstāties džeza mākslinieki.

Apskatījis Galveno bibliotēku, direktors Lepreters atzina: «Mūs patīkami pārsteidz kultūras infrastruktūra Ventspilī, un tie nav glaimi. Arī šī bibliotēka ir apliecinājums tam, ka viss darbojas veiksmīgi.»

Francijas Kultūras centra direktors piedāvāja ventspilniekiem iespēju novērtēt arī Šopēna daiļradei veltītu plakātu izstādi, ko, pēc vietējo speciālistu domām, labi papildinātu Mūzikas vidusskolas pārstāvju sniegums. Lepreters ierosināja padomāt arī par to, vai vietējo publiku varētu interesēt leģendārā franču mūziķa Žorža Brasēna atcerei veltīta izstāde un nesen mirušā Francijas aizjūras teritorijas, konkrēti, Martinikas pārstāvja – dzejnieka, rakstnieka, un politiķa Emes Sezēra daiļradei domāta izstāde.

Ventspilij un Francijai ir daudz saskarsmes punktu. Ventspils Augstskolā strādā talantīgā tulkotāja Astra Skrābane, Rakstnieku mājā palaikam uzturas franču literāti, tādēļ nav peļama doma varbūt jau nākamajā gadā Ventspilī rīkot Francijas dienas.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: