Ventspils pilsētas dome nolēma atbalstīt un piešķirt līdzfinansējumu arī Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) organizētajam nodarbinātības programmai ''Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs'' vasaras brīvlaikā.

Dome nodrošina Ventspils pilsētā reģistrētiem darba devējiem, kuri piedalās NVA programmā un tās ietvaros nodarbina skolēnus, līdzfinansējumu skolēna ikmēneša darba algas izmaksai 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Darba devējs var saņemt Ventspils pilsētas domes līdzfinansējumu, ja nodarbinātā skolēna deklarētā dzīvesvieta ir Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā. NVA organizētajā programmā var iesaistīties bērni un jaunieši vecumā no 15 līdz 20 (ieskaitot) gadiem, kuri 2019./2020. mācību gadā ir ieguvuši izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

NVA organizētā vasaras nodarbinātības programma norisināsies no 1. jūlija līdz 31. augustam, savukārt pieteikšanās vasaras darbam Kurzemes un Zemgales reģionā dzīvojošiem skolēniem tika uzsākta 13. jūnijā, aizpildot pieteikuma anketu mājas lapā https://www.nva.gov.lv/.

Pilsētā tiek īstenota arī Ventspils pilsētas pašvaldības organizētā īslaicīgā vasaras nodarbinātības programma, kas norisinās no 15. jūnija līdz 31. augustam. Ventspils pilsētas dome darba devējiem, kuri piedalās Ventspils pilsētas pašvaldības organizētajā bērnu un jauniešu nodarbinātības programmā, nodrošina finanšu līdzekļus skolēna darba samaksai 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Kopumā pieteicās teju 260 bērni un jaunieši un 8 Ventspils pilsētā reģistrēti darba devēji no dažādām nozarēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: