Vasara beidzot oficiāli sākusies arī Olimpiskā centra Ventspils sporta un aktīvās atpūtas objektos, kas līdz ar drošības pasākumu mīkstināšanu un ārkārtējā stāvokļa atcelšanu gatavi atkal uzņemt apmeklētājus.

Klusums Olimpiskajā centrā iestājās marta vidū, kad valstī vispirms tika ieviests ārkārtējais stāvoklis, bet pēc tam arī padarīti stingrāki pulcēšanās ierobežojumi. Atšķirībā no daudzām citām pilsētām un olimpiskajiem centriem Ventspilī āra sporta bāzes pilnībā aizvērtas nekad nav bijušas, kaut vai tā iemesla dēļ, ka ne visām var priekšā piekārt atslēgu. Treniņi notikt tajās, protams, nevarēja, bet iespēja izkustēties cilvēkiem bija. Tā bija arī pilsētas kopīgā nostāja, jo cilvēku vēlme kustēties brīvā dabā tikai pieauga un nebija pareizi nogriezt iespējas to darīt.

Pamazām mīkstinot drošības prasības, darbu atsāka arī dažādas Olimpiskā centra sporta bāzes. Liela interese bija par atlētikas zāļu atvēršanu, un tieši tās sāka strādāt vienas no pirmajām. Joprojām tajās ir spēkā stingrāki noteikumi, kas gan vairāk ierobežo iespējas izmantot ģērbtuves un dušas. Tiesa, Olimpiskā centra Ventspils atlētikas zālēs apmeklētāju ērtībai joprojām saglabāts iepriekšējs pieraksts. Jau no mēneša otrās nedēļas pieejams arī Ūdens piedzīvojumu parka lielais peldbaseins, tiesa, mainījies tā darba laiks. Publiskajam apmeklējumam peldbaseins pieejams no pirmdienas līdz piektdienai, no plkst. 15 līdz 21. Ievērojot drošības noteikumus, lielajā baseinā vienlaikus drīkst atrasties 22 apmeklētāji. Savukārt Ūdens piedzīvojumu parka ūdens atrakciju un SPA zona, kā arī mazais peldbaseins apmeklētājiem šobrīd nav atvērts pulcēšanās un distancēšanās ierobežojumu dēļ, kas paredz, ka iekštelpās nedrīkst pulcēties vairāk kā 100 personas un jāievēro 2 m distanci. Šie noteikumi būtiski ierobežo ūdens atrakciju un SPA zonas pakalpojumu sniegšanas iespējas. Publiskam apmeklējumam pieejama arī vieglatlētikas manēža – darba dienās pēc plkst. 19, bet sestdienās un svētdienās no plkst. 8 līdz 22.

Vasaras sezonas sākums tradicionāli tiek atzīmēts ar Piedzīvojumu parka atrakciju atklāšanu, kam seko arī Pludmales akvaparka darbības uzsākšana, un jūnija vidū notika arī tas. Drošības pasākumu dēļ Piedzīvojumu parkā vēl nav pieejama Rotaļu māja un piepūšamās atrakcijas, bet viss pārējais gaida un jau uzņem apmeklētājus. Mazākos iepriecinās bampermašīnas, bamperlaivas, bērnu autoskola un gumijlēkšanas batuti. Visiem piedzīvojumus alkstošajiem noteikti jāpiedzīvo Kaķa taka, batutu komplekss, tramplīnlaiva un kameršļūkšanas trase, bet pašiem drosmīgākajiem – katapulta, trakais rotors, peintbols, kā arī izpriecas veikparkā. Turklāt aktīvo atpūtu var lieliski apvienot ar dzimšanas dienu vai citu notikumu svinībām, izmantojot Piedzīvojumu parka piknika vietas vai lielo telti. Vasaras mēnešos Piedzīvojumu parks būs atvērts katru dienu no plkst. 11 līdz 22.

Lai gan bija bažas, ka laika apstākļi varētu to neļaut, vien dažas dienas vēlāk darbu uzsāks Pludmales akvaparks. Lai nodrošinātu patīkamu atpūtu, gatavojoties šīs vasaras sezonai, Pludmales akvaparkā veikti ikgadējie uzkopšanas darbi. Atrakcijas Astoņkājis, Laiva, Varde un Sēne, kas atrodas bērnu baseinā, ieguvušas jaunu krāsojumu, kā arī remontētas un rūpīgi iztīrītas pārģērbšanās mājiņas un uzkopta akvaparka teritorija. Aktīvai atpūtai Pludmales akvaparks piedāvā trīs dažādus baseinus, pie kuriem ierīkoti 8 un 10 m augsti torņi ar dažādiem slīdkalniņiem, kā arī iekārtota īpaša atrakciju zona mazuļiem. Apmeklētājiem iespējams iznomāt inventāru peldēšanai, guļamkrēslus un bumbas, bet vēsākā laikā pēc peldes baseinos iespējams sasildīties saunās vai burbuļvannās, kurās ūdens temperatūra sasniedz pat +35°C grādus. Pludmales akvaparks būs atvērts apmeklētājiem līdz augusta beigām – katru dienu no plkst. 11 līdz 21.

Tāpat jau darbojas arī visi pilsētas brīvpieejas pludmales volejbola laukumi. Ventspilniekiem vasaras sezonā pieejami deviņi šādi laukumi, no kuriem pieci atrodas volejbola stadionā Zilā karoga pludmalē, divi pie Pārventas pamatskolas un vēl divi pļavā pie Viada degvielas uzpildes stacijas. Pludmales volejbola stadionā pieejamas arī pārģērbšanās kabīnes, treneru telpa, kā arī dušas un laukumu apgaismojums. Treniņi notiek pēc grafika, kas izvietots pludmales volejbola stadionā pie informācijas stenda.

Pauze ir beigusies, un viss notiek!

Jurģis Liepājnieks, Olimpiskā centra Ventspils valdes priekšsēdētājs:

– Ziemas sezonā kopumā gāja normālā ritmā, ja vien neņemam vērā, ka ziemas kā tādas īsti nebija un, šķiet, pirmo reizi kalnā nebija pat vienas sniega dienas. Marta vidū nācās strauji visu aizvērt, pārskatīt darbību un budžetu, lai pielāgotos jaunajiem apstākļiem. Bija nopietni jādomā par darbinieku nodarbināšanu, jo nekādus dīkstāves pabalstus kā pašvaldības kontrolētai iestādei nepiešķīra. Vajadzēja iztikt bez valsts atbalsta, kas tika citiem komersantiem, un pašiem izdomāt, kā sarūpēt cilvēkiem darbu. Protams, no vienas puses, bija labi, ka pirmajos mēnešos varējām paveikt daudz saimniecisko darbu, kurus laikā, kad bāzes strādā faktiski bez pārtraukuma, vienkārši nav iespējams padarīt. Bieži vien kaut kas no tā iekavējas, netiek paveikts, bet šī nu bija tā iespēja to visu padarīt. Tam visam bija gan laiks, gan darbaspēks. Savās prognozēs par to, cik tad ilgi varētu būt šāda dīkstāve, bijām pesimistiskāki, nekā izrādījās patiesībā, jo bijām domājuši, ka stāvēsim līdz 1. jūlijam un tā arī bijām saplānojuši savas finanses. Domāju, ka visas valstis un valdības saprata, ka neviena ekonomika nevar izturēt ilgstošu dīkstāvi un būs jāsāk kustēties, vienalga, kas īsti notiek ar Covid-19. Kad situācija pamazām normalizējās, arvien vairāk cilvēku sāka interesēties, kad tad sāksim darboties, bet, atļaujot organizētās treniņu grupas, nāca klāt papildu rūpes, jo vajadzēja visu saplānot tā, lai visām grupām pietiktu vietas, ievērojot distancēšanās prasības. Izmantojām visu infrastruktūru, jo bija arī tādas grupas, kas trenējās Piedzīvojumu parkā un pat izmantoja Lemberga hūtes nogāzes. Tagad jau lēnām esam iekustējušies, jo pakāpeniski radās iespējas atvērt arvien vairāk bāzes, un šobrīd āra bāzēm jau vairs nav ļoti stingru ierobežojumu. Iekštelpās joprojām ir nopietnāki ierobežojumi, tāpēc visu atvērt nevaram, bet lielākais pieprasījums bija pēc atlētikas zālēm un baseina, kas ir pieejami. Tāpat arī vieglatlētikas manēža, bet jūlijā būs vaļā arī ledus halle. Dīkstāves laikā ledus tika nokausēts, bet jūnija beigās to atkal uzliesim un halle varēs atsākt darbu. Arī citās sezonās no maija līdz jūnija vidum halle bija slēgta dažādiem tehniskajiem remontiem, tāpēc situācija nav daudz citādāka. Es teiktu, ka šobrīd gandrīz viss jau notiek, parādās tūristi un arī labais laiks jau vilina apmeklētājus. Tā kā jācer, ka piespiedu pauze beigusies un neviens nebūs spiests tādu paņemt vēlreiz.

Vasara Ventspilī tiešām sākusies pa īstam un atliek vien to izbaudīt!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: