Šogad Ventspils bibliotēka atzīmē savu simtgadi. Par godu šim nozīmīgajam notikumam un Ventspils 730. dzimšanas dienai bibliotēka izsludina literāro darbu konkursu ''Ventspils lasa''.

Pirms 100 gadiem tika atvērta Ventspils pilsētas bibliotēka. Pilsētā šajā laikā bija nedaudz vairāk kā 8000 iedzīvotāju, bet bibliotēkas pirmajā darbības gadā lasītājiem tika izsniegtas 4200 grāmatas. Tas apliecina ka ventspilnieki ir bijuši lieli grāmatu draugi un lasītāji, bet mūsu novada rakstnieks Herberts Dorbe ir atzinis, ka ''…tuvākais ceļš uz grāmatu - publiska bibliotēka, jo ne katram iespējams sagādāt sev personīgu grāmatu krājumu.''

Ventspils bibliotēka savos simts pastāvēšanas gados vairākām paaudzēm ir bijusi šis ceļš, kas ieved lasītāju grāmatu pasaulē, ļaujot gan sapņot, gan izzināt, gan bagātināties.

Konkursa ''Ventspils lasa'' mērķis ir aicināt autorus, izmantojot jebkuru literatūras žanru, izteikt savas sajūtas un personīgos stāstus par grāmatām un to lasīšanu. Iespējams, ka kādam tā ir bērnībā lasīta, bet kādam citam - nesen iepazīta, bezgala aizraujoša grāmata.

Darbu iesniegšanas termiņš ir 24. jūlijs. Konkursā iesniegtos darbus vērtēs komisija, kuras sastāvā darbosies Ventspils bibliotēkas, laikraksta ''Ventas Balss'', Ventspils muzeja, Starptautiskās rakstnieku un tulkotāju mājas un Ventspils Augstskolas pārstāvji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: