Līdz ar vasaras siltajiem saules stariem, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcā Ventspilī tiek atsāktas lekcijas topošajiem vecākiem. Lekciju ietvaros tiek piedāvātas dažādas tēmas, kuras sniedz praktiskas zināšanas par dzemdību procesu un zīdainīša aprūpi ikdienā, kā arī māmiņas psiholoģiski sagatavo dzemdībām un mazuļa ienākšanai ģimenē. 

Jūnijā tiek piedāvātas četras lekcijas tēmām – ''Dzemdību un pēcdzemdību periods'', ''Pozas un elpošana dzemdībās'', ''Pareizs uzturs grūtniecēm un grūtniecības plānošanā'' un ''Handlings'' - prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā.

Lekciju grafiks 2020. gada jūnijā:

03.06.2020. plkst. 17.00 - ''Dzemdību un pēcdzemdību periods''

Lekcijā iespējams uzzināt par dzemdību procesu, par to kā dzemdības sākas un kad ir vislabākais laiks, lai brauktu uz dzemdību nodaļu. Bieži vien jaunās māmiņas uz nodaļu atbrauc par ātru – dzemdību priekšvēstnešu laikā, kas parasti pāriet un grūtniecei nereti jādodas atpakaļ uz mājām. Tāpat šajā lekcijā tiek runāts par to, kādas sajūtas var būt pēcdzemdību periodā. 

10.06.2020. plkst. 17.00 - ''Pozas un elpošana dzemdībās''

Lekcijā māmiņām tiek mācīta pareiza elpošana, kas īpaši svarīga ir dzemdību beigu fāzē, lai ar pareizu elpošanu bērniņam palīdzētu piedzimt, nevis viņam kaitētu. Tāpat tiek rādītas, kādas pozas vislabāk pielietot dzemdību laikā. Pozas ir jāmaina, it īpaši, ja dzemdības ir garas.

17.06.2020. plkst. 17.00 - ''Pareizs uzturs grūtniecēm un grūtniecības plānošanā''

Lekcijā māmiņām tiek stāstīts par pareiza uztura pamatprincipiem grūtniecības laikā, kā arī pecdzemdību periodā. Uztura speciāliste Anete Šteinberga sniegs vērtīgus padomus ko un kā ēst, lai mazulim un jaunajai māmiņai nekā netrūktu.

25.06.2020. plkst. 17.00 - ''Handlings'' - prasmīga zīdaiņa aprūpe ikdienā

Lekcijā var uzzināt, kā pareizi bērniņu turēt uz rokām, kā viņu ģērbt, kā mainīt pamperi, lai mazulis tiktu kustināts pareizi un izvairītos no paaugstināta tonusa. Šī lekcija noder ne tikai mammām, bet arī tētiem, jo arī tētis pildīs tos pašus pienākumus, ko māmiņa.

Lekcijas topošajiem vecākiem notiek trešdienās Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas jaunā korpusa 1.stāva konferenču zālē (ieeja no Vasarnīcu ielas). Cena par vienas lekcijas apmeklējumu ir 8,00 EUR, bet, ja topošā māmiņa uz lekciju vēlas nākt kopā ar vīru/dzīvesbiedru, tad maksa ir 11,00 EUR. 

Informējam, ka lekciju un nodarbību apmeklētājiem būs jālieto sejas maskas – topošās māmiņas un viņu vīrus/dzīvesbiedrus ar maskām nodrošinās Ventspils slimnīca, bet ja ir vēlēšanās, protams, var lietot arī pašu pirktās aizsargmaskas. Tāpat ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, pasākumos nodrošināt apmeklētāju savstarpēju 2 m distanci, kā arī nepieļautu pulcēšanos vairāk par 25 cilvēkiem - uz lekcijām un nodarbībām iepriekš ir jāpiesakās, zvanot pa tālruni 63624404, jo vietu skaits ir ierobežots. 

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: