Jau nedēļu Ventspils poliklīnikā līdztekus medicīniskai palīdzībai akūtos gadījumos daļēji atjaunoti arī plānveida veselības aprūpes pakalpojumi. Iestādes personāls ievēro virkni drošības pasākumu, un to darīt aicināti arī poliklīnikas apmeklētāji.

Lai saskarsme ar pacientiem būtu maksimāli droša, Ventspils poliklīnikas ārstniecības personas un darbinieki nodrošināti ar individuālajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem. Tāpat personāls regulāri uzkopj, dezinficē un vēdina iestādes telpas, pēc katra pacienta dezinficē virsmas un durvju rokturus.

Savukārt pacientiem, apmeklējot poliklīniku, sākotnēji jānorāda apmeklējuma iemesls (pacientu plūsma aizvien notiek tikai pa vienu ieeju – no pagalma puses). Apmeklētāji, ienākot poliklīnikā, aicināti uzvilkt sejas aizsargmaskas un dezinficēt rokas, izmantojot uz vietas pieejamo dezinfekcijas līdzekli. Ja pacientam sejas aizsargmaskas nav, arī to var saņemt poliklīnikā. Virsdrēbes jāatstāj garderobē. Tāpat pirms došanās pie ārsta vai uz izmeklējumu jāaizpilda īsa anketa, kurā jāapliecina, ka pacientam nav augšējo elpceļu saslimšanas simptomu (ja jums ir minētie simptomi, lūdzam atcelt vai pārcelt poliklīnikas apmeklējumu!). Aicinām pacientus ierasties tikai uz pieraksta laiku, lai lieki nedrūzmētos un atgādinām, ka laikā, kamēr atrodaties iestādē, jāievēro divu metru distance no citiem apmeklētājiem!

Pašlaik poliklīnikā palīdzību var saņemt akūtos gadījumos un noteiktu grupu pacienti, tāpat daļēji atjaunoti plānveida veselības aprūpes pakalpojumi un iespējamas arī atsevišķu ārstu speciālistu attālinātas konsultācijas. Vairāk informācijas iestādes tīmekļvietnē ventspilspoliklinika.lv. Visi pakalpojumi (izņēmums ir laboratoriskie izmeklējumi, ja pacientam ir ārsta nosūtījums) pašlaik tiek sniegti tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Lai pierakstītos, aicinām sazināties ar Ventspils poliklīnikas reģistratūru, zvanot pa tālruņa numuru 63622131 vai rakstot ziņu uz e-pastu: registratura@ventspilspoliklinika.lv.

Izmaiņas Ventspils poliklīnikas pakalpojumos ieviestas Ministru kabineta izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ, kas patlaban valstī pagarināta līdz 12. maijam, kā arī ņemot vērā tam sekojošos veselības ministres Ilzes Viņķeles rīkojumus. To mērķis ir ierobežot jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatību un pasargāt gan mediķus, gan pacientus, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem!

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: