Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju, slēgtajām izglītības iestādēm, ierobežojumiem atstāt bērnus pirmskolas izglītības iestādēs, aktualizējies jautājums par bērnu pieskatīšanu un uzraudzīšanu.

Lūdzam vecākus ievērot Bērnu tiesību aizsardzības likuma 24. pantā noteikto, ka vecākiem vai personai, kuras aprūpē bērns nodots, ir pienākums neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušo vai personu, ne jaunāku par 13 gadiem klātbūtnes.

Uzticot bērnu citai personai, aicinām vecākus izvērtēt ne tikai likumā noteikto bērna formālo vecumu, bet izvērtēt bērna brieduma pakāpi un atbildības sajūtu, lai nepieļautu apdraudējumu uzticētā bērna veselībai.

Par gadījumiem, kad bērni atstāti bez uzraudzības lūdzam informēt Ventspils pilsētas bāriņtiesu tālr. 63601248, 26530090.

Tāpat Lūdzam pārrunāt ar bērniem pulcēšanās aizliegumu – neuzturēties publiskās vietās vairāk par divām personām, nedoties ciemos un neuzņemt ciemiņus. Ar draugiem un skolas biedriem sazināties attālināti, pa tālruni vai sociālajos tīklos.

Iesniegumus, kā arī citu Ventspils pilsētas bāriņtiesai adresētus dokumentus, lai tie ātrāk sasniegtu adresātu, varat iemest bāriņtiesas pastkastē (blakus ieejai bāriņtiesā - Sarkanmuižas dambis 5, Ventspilī), iesniegt caur portāla Latvija.lv e-pakalpojumu ''Iesniegums iestādei'' vai ar drošu elektronisko parakstu iesūtīt elektroniski uz bariņtiesa@ventspils.lv.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -5
    Latvija pāri visām! 04.04.2020, 14:18:09

    Uzmundrinājums stukačiem.

  • -1
    Krišs Daugulis 04.04.2020, 17:42:05

    Diemžēl mazi bērni neprot juridiski pareizi aizstāvēties

  • -1
    yolo 04.04.2020, 22:59:03

    Viens no iemesliem kāpēc Zviedrija baidās aizvēŗt bērnudārzus un pamatskolas, jo tad tiešām valsts apstāsies.

  • 0
    Nif nifs 06.04.2020, 07:38:27

    Tas būtu jauki, ja nebūtu tik divkosīgi. No vecākiem prasa visu, neņemot vērā reālās iespējas, bet kā sabojātas dzīves sistēmas bērniem, par to atbildīgo nav. Izaugušie sistēmas bērni aizvien vairāk sāk runāt. Tāpēc visa šī sistēma pa lielam nav bērniem labvēlīga.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: