Saistībā ar ārkārtējas situāciju valstī, Ventspils pilsētas Sociālā dienesta darbinieki sadarbībā ar Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldi apzinājuši un sazinājušies ar ģimenēm, kuru bērni skolās līdz šim saņēma brīvpusdienas, lai informētu par ēdināšanas iespējām ģimenēm un viņu bērniem, kuriem ir trūcīgā vai maznodrošinātās ģimenes statuss.

Tāpat ģimenes ar bērniem, kuras nonākušas krīzes situācijā, aicinātas sazināties ar Sociālo dienestu, lai nerastos apstākļi, kad bērniem netiek nodrošinātas pamatvajadzības. Sazināties ar sociālām darbiniecēm var pa tālruņiem – 63601203, 63601204 (Raiņa ielā 10) vai 63663002 (Talsu ielā 39).

Ventspils pilsētas Sociālais dienests ir sazinājies ar skolēnu ģimenēm no 5. līdz 12. klasei, kuru bērni saņēma brīvpusdienas mācību iestādēs un piedāvāja izmantot Zupas virtuves pakalpojumu. Ņemot vērā, ka Ventspils pilsētā vispārizglītojošajās skolās kompleksās pusdienas no 1. līdz 4. klases skolēniem tiek segtas no valsts un pašvaldības budžeta, neizvērtējot vecāku materiālo stāvokli, Sociālā dienesta rīcībā nav informācijas par sākumskolu ģimenēm, kurām būtu nepieciešams Zupas virtuves pakalpojums.

Zupas virtuves pakalpojumu sniedzēju adreses un darba laiks:

Adrese

Darba laiks

Piezīmes

 

Loču ielā 8, Ventspilī

pirmdienās, trešdienās, piektdienās no plkst. 12.00 līdz plkst. 13.00

nodrošina maltīti līdzņemšanai visām nedēļas dienām

 

Tārgales ielā 37, Ventspilī

pirmdienās, trešdienās, piektdienās no plkst. 13.00 līdz plkst. 14.00.

nodrošina maltīti līdzņemšanai visām nedēļas dienām

 

Platā ielā 11, Ventspilī

pirmdienās, trešdienās un piektdienās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.30.

nodrošina maltīti līdzņemšanai visām nedēļas dienām

Pamatojoties uz Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu nr. 1 Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā (turpmāk – noteikumi) 84. punktu, pašvaldība pabalstu brīvpusdienām piešķir skolēniem, kuru ģimenēm Sociālais dienests ir piešķīris trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statusu un kuri mācās vispārējās izglītības iestādēs Ventspils pilsētā vai Ventspils novadā. Saskaņā ar noteikumu 97. punktu brīvpusdienas, pēc Sociālā dienesta atzinuma sniegšanas, ar skolas direktora rīkojumu var piešķirt arī skolēnam, kura ģimene nonākusi krīzes situācijā.

Saskaņā ar Ventspils domes pārvaldes struktūru Ventspils pilsētas Sociālais dienests ir pašvaldības iestāde, kas darbojas atbilstoši sociālo jomu regulējošiem normatīvajiem aktiem un sniedz Ventspils pašvaldības iedzīvotājiem sociālo palīdzību, kā arī organizē un sniedz sociālos pakalpojumus.

Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem Ventspils pilsētas iedzīvotājiem iespējams saņemt, sazinoties pa tālr. 63601210, kā arī interneta mājaslapā https://www.ventspils.lv un sociālajā tīklā facebook.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (12)

  • 0
    krustmateflorence 27.03.2020, 11:44:42

    Cilvēkiem vajadzētu palīdzēt -reāli iedodot naudu,jo vajadzību saimniecībā visiem daudz.
    Tik bagātā pilsētas dome, nevar cilvēkiem piešķirt naudas pabalstus, ar zupas šķīvi vien,nebus līdzēts.

  • -3
    Zinaida_ES 27.03.2020, 11:59:45

    cik zinu, tad pabalstu klāsts pilsētā ir liels. šeit konkrēti runāts par tiem, kas solā ēda pusdienas - tie arī mājās esot var tikt pie pusdienām, lai gan skolas ir ciet.

  • -7
    Ventspils Sociālais dienests 27.03.2020, 15:44:20

    Ventspils pilsētas Sociālais dienests nodrošina palīdzību trūcīgam, maznodrošinātām ģimenēm (personām), kā arī ģimenēm (personām), kuras nonākušas krīzes situācijā. Saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī, ģimenēm, kuras nonākušas krīzes situācijā un ģimenēm ar zemu ienākumu līmeni t.sk. skolēniem, kuri līdz šim saņēma skolā brīvpusdienas un viņu ģimenēm tiek nodrošināts zupas virtuves pakalpojums. Kas ietver pašvaldības finansētu siltu ēdienu līdzi ņemšanai uz mājām; Eiropas savienības finansētu pārtikas paku; valsts finansētu pārtikas paku akcijas ietvaros “Paēdušai Latvijai”.
    Kopumā Ventspilī pieejami 40 sociālie pabalsti un 12 sociālie pakalpojumi. Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem Ventspils pilsētas iedzīvotājiem iespējams saņemt sazinoties ar Ventspils pilsētas Sociālo dienestu pa tālr. 63601210

  • -1
    Freija 28.03.2020, 12:37:59

    Labs risinājums, tomēr uzskatu, ka šo pakalpojumu nepieciešams papidināt ar iespēju saņemt arī kartes pārtikas iegādei. Līdzīgi, kā tas ieviests Liepājā. Tur skolēniem no sociāli mazaizsargātām personu grupām brīvpusdienu vietā ir iespēja saņemt karti pārtikas iegādei 25 eiro vērtībā. Šīs kartes būs iespējams saņemt arī ģimenēm, kurām nav piešķirts maznodrošinātas vai trūcīgas ģimenes statuss, bet pandēmijas laikā ir nonākuši krīzes situācijā.

  • -3
    Freija 28.03.2020, 12:38:49

    Uzskatu, ka regulāri apmeklējot zupas virtuves, palielinās arī saslimšanas risks. Papildus ieviešot pārtikas kartes, iedzīvotāji ar vienu gājienu uz pārtikas veikalu, spētu sagādāt pārtikas krājumus ilgākam laika periodam. Tāpat, pārtikas kartes sniegtu lielākas iespējas saņemt palīdzību arī novadā dzīvojošiem. Rakstā norādītas tikai adreses, kurās iespējams vērsties pēc palīdzības ventspilniekiem, bet kā šajā krīzes laikā ir ar palīdzības saņemšanu ārpus pilsētas dzīvojošiem? Vai tiešām maznodrošinātām ģimenēm pietiks līdzekļu, lai regulāri veiktu braucienus uz Ventspils zupas virtuvēm?

  • -1
    Ventspils Sociālais dienests 30.03.2020, 13:43:09

    Izsniedzot kartes pārtikas iegādei pastāv risks, šo karšu negodprātīgā izlietošanā, nenodrošinot bērnam ikdienā siltu maltīti.
    Tāpat informējam, ka gan zupas virtuves pakalpojuma sniedzējs, gan klienti ievēro valstī noteiktos drošības nosacījumus. Uz pakalpojumu sniegšanas vietu dodas tikai viens pārstāvis no ģimenes.
    Katra pašvaldība ir atbildīga par savā administratīvajā teritorijā nodrošināto atbalsta veidu, ņemot vērā Ministru kabineta, Labklājības ministrijas un citu valsts pārvaldes iestāžu rekomendēto.

  • -1
    Zinaida_ES 30.03.2020, 14:25:51

    Freijai - "regulāri apmeklējot zupas virtuvi palielinās saslimšanas risks"? bet regulāri apmeklējo veikalu, kur cilvēki doties, ja viņiem dotu naudu vai kuponus, tad gan "nepalielinās" saslimšanas risks? veikalā tak apgrozās daudz vairāk cilvēki, kuri ir bijuši saskarsmē ar visādiem, nekā tādā zupas virtuvē.

  • -1
    Sandra Harmonija 28.03.2020, 00:11:49

    ko jūs A. Lembeg kungs domājat par CORONO VĪRUSU? Vai Ventspilī cilvēki izdzīvos,ja nav darbs?

  • -1
    A.n.i.t.a 29.03.2020, 06:24:13

    Jā, kur gan palikuši visgudrie komentāŗi no Lemberga ?Vai vīruss viņu neskars?Agrāk gan no viņa komentāriem viss VB portāls bija pilns.

  • 0
    krustmateflorence 29.03.2020, 11:14:01

    Gribētu reāli izlasīt pati, cik un kam reāli ir palīdzēts?
    Iesaku nemaksāt turpmāk pabalstus pensionāriem, kuriem viņu bērni strādā un pelna pieklājīgas algas.Palīdzība jāsniedz vientuļiem invalīdiem un pensionāriem, un tiem kuri palikuši bez apgādnieka, nau ko naudu tērēt velti, vispār jāmaina likums -pa sociālo palīdzību,nedrīkst būt tā, ka krievvalodīgie pensonāri visu mūžu nodzīvojuši Latvijā, bet saņem Krievijas un Latvijas pensijas, un piedevām Latviski nerunā ne vārda.

  • -1
    Ventspils Sociālais dienests 30.03.2020, 13:51:44

    Katru nedēļu Ventas Balss avīzē, tiek publicēts iepriekšējās nedēļas sociālās palīdzības statistika un informācija par sniegtajiem sociālajiem pakalpojumiem.
    Ventspils pilsētas Sociālais dienests nodrošina palīdzību trūcīgam, maznodrošinātām ģimenēm (personām), kā arī ģimenēm (personām), kuras nonākušas krīzes situācijā, t.sk. senioriem un personām ar invaliditāti, kuriem ir zemi ienākumi. Saskaņā ar Ventspils domes pārvaldes struktūru, Ventspils pilsētas Sociālais dienests ir pašvaldības iestāde, kas darbojas atbilstoši sociālo jomu regulējošiem normatīvajiem aktiem un sniedz Ventspils pašvaldības iedzīvotājiem sociālo palīdzību, kā arī organizē un sniedz sociālos pakalpojumus.

  • -1
    Hmm...... 30.03.2020, 20:14:07

    Trešdien aiziešu, bet ne dod Dievs, ka tur iedos makaronu zupinu un pa € 1,40 kg desu.... Veselīga pārtika un pašvaldība rūpējās par mūsu bērniem.... Bet mēs vecāki katru dienu turam mūsu bērnus neēdušus. Viņi zina, kā jātaupa! Bet aiziešu trešdien tad pastāstīšu ko tur iedeva! Cik veselīgus pusdienu!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: