Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības “Covid-19” izplatības dēļ arī Ventspils poliklīnikā no piektdienas, 27. marta, uz laiku daļēji ierobežoti veselības aprūpes pakalpojumi. Būtiski, ka akūtos gadījumos palīdzība, tostarp nepieciešamās konsultācijas un izmeklējumi, pacientiem aizvien tiks sniegta.

Šādas izmaiņas, kas skar gan valsts un pašvaldību, gan privātās ārstniecības iestādes, šonedēļ apstiprinātas ar veselības ministres Ilzes Viņķeles rīkojumu. Ierobežojumu mērķis ir pasargāt pacientus un mediķus no iespējamās inficēšanās. Plānots, ka pakalpojumi būs ierobežoti līdz ārkārtas situācijas beigām.

No 27. marta Ventspils poliklīnikā aizvien tiek sniegti šādi pakalpojumi:
- ģimenes ārsta palīdzība un konsultācija;
- akūtā palīdzība;
- vakcinācija;
- veselības aprūpes pakalpojumi noteiktām pacientu grupām: grūtniecēm, “Zaļā koridora” pacientiem, onkoloģiskajiem pacientiem, HIV/AIDS pacientiem, tuberkulozes pacientiem, psihiatriska profila pacientiem un traumu seku pacientiem;
- veselības aprūpes pakalpojumi mājās;
- pakalpojumi, lai nodrošinātu nepārtrauktu terapiju;
- speciālistu konsultācijas pacientiem ar hroniskām saslimšanām (iespēju robežās – attālināti);
- konsultācijas lipīgo ādas slimību un seksuāli transmisīvo slimību pacientiem;
- rehabilitācijas pakalpojumi personām, kam to atlikšana var radīt invaliditātes risku un/vai darbspēju zaudēšanu.

Par atcelto vizīti ar pacientu sazināsies Ventspils poliklīnikas reģistratūras darbinieki! Šajos gadījumos pakalpojums tiks sniegts vēlāk un pacients nezaudēs savu vietu gaidīšanas rindā. Vienlaikus līdz 14. aprīlim nebūs iespējams pierakstīties uz plānveida pakalpojumu saņemšanu. Šo ierobežojumu mērķis ir pasargāt gan mediķus, gan pacientus, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt saprotošiem!

Atgādinām, ka Ventspils poliklīnikā pašlaik var iekļūt tikai pa vienu ieeju – no pagalma puses un poliklīnikā ielaiž tikai tos pacientus, kuriem ir pieraksts pie ārsta vai uz izmeklējumu (izņēmums ir laboratoriskie, elektrokardiogrāfijas un rentgenoloģiskie izmeklējumi, ja pacientam ir ārsta nosūtījums). Vienlaikus Ventspils poliklīnika atkārtoti aicina izvērtēt, vai apmeklējumu nav iespējams pārcelt. Lai sazinātos ar reģistratūru, kas klātienē pacientus neapkalpo, aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 636 22131 vai rakstīt ziņu uz e-pastu registratura@ventspilspoliklinika.lv. Ģimenes ārsti arī akūtajās stundās pacientus pieņem tikai pēc iepriekšēja pieraksta, un izmeklējumu un analīžu rezultāti tiek nodoti ģimenes ārstiem, lai pacientiem nebūtu jāierodas poliklīnikā. Ventspils poliklīnikas administrācija aicina pacientus ierasties tikai uz pieraksta laiku, lai lieki nedrūzmētos. Tāpat laikā, kamēr atrodaties iestādē, aicinām ievērot noteikto divu metru distanci no citiem apmeklētājiem. Ierobežojumi Ventspils poliklīnikā ieviesti Ministru kabineta izsludinātās ārkārtas situācijas dēļ, kas patlaban valstī noteikta līdz 14. aprīlim.

Svarīgi:

  • ja esat atgriezies no ārvalstīm vai bijis kontaktā ar “Covid-19” pacientu un jums ir augšējo elpceļu infekcijas simptomi, telefoniski sazinieties ar savu ģimenes ārstu vai zvaniet uz tālruņa numuru 8303 (vieglu simptomu gadījumos) vai 113 (smagu simptomu gadījumos, tostarp ļoti augsta temperatūra, elpas trūkums)!

Sekot līdzi aktuālajai informācijai, kā arī iepazīties ar dažādiem ieteikumiem iespējams šeit: https://arkartassituacija.gov.lv

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    ventspilnieks 36,7 27.03.2020, 10:01:07

    Ieņirgt par medicīniskajiem izmeklējumiem (tiem cilvēkiem, kuriem ir kādas problēmas), nebija prāta darbs no Gīļa puses

  • -4
    Zinaida_ES 27.03.2020, 11:55:36

    vai tad Gīlis ir Viņķele? Ja veselības ministre visā valstī nosaka šādus ierobežojumus?! sameklē kontaktus un sūdzies veselības ministrijā.

    protams, valsts to visu varēja darīt citādāk - likt lielāku pauzi starp pacientiem vai individuālos aizsardzības līdzekļus visiem, vai izretināt pa vairākām ēkām... bet.. vieglāk bija aiztaisīt ciet, lai nav jādomā.

  • 0
    ventspilnieks 36,7 27.03.2020, 13:19:38

    Kāds sakars ar viņķeli, ar ierobežojumiem? Vienkārši ciniska attieksme (citāts ReTV).

  • 0
    mernigors 27.03.2020, 18:28:41

    Šajā valstī bez sekām pašizolēties var tie, kuriem normālā valstī vispār neļautu runāt par pašizolēšanos un pakalpojumu nesniegšanu vai tiešo pienākumu nepildīšanu....

  • 0
    Sandra Harmonija 28.03.2020, 00:17:33

    a bet dziedinātavā Gīle jau par konsultāciju ņem 45,- vo tas ir īsts bizness.

  • 0
    Oskars Junkars 28.03.2020, 11:04:01

    Nesapratu. Vai tiešām šis ar ārkārtas situāciju saistītais paziņojums ir APMAKSĀTA INFORMĀCIJA?

  • -1
    vai man dieniņ!!! 29.03.2020, 11:44:24

    Arī tu vari iesniegt savu paziņojumu pasaulei par maksu. Vai tad portāls ir kaut kāda labdarības iestāde, kur darbinieki pārtiek no gaisa un tiem ir pienākums publicēt katra indivīda paziņojumus?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: