FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā atbildes spēlē BK “Ventspils” basketbolisti savu līdzjutēju priekšā nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību turku “Behcesehir”, piedzīvojot zaudējumu 90:112 un izstājoties no tālākās cīņas.

BK “Ventspils” komanda spēlei bija gatava pilnā sastāvā, tomēr spēles laikā īsti neiesaistīja kapteini Mārci Vītolu. Kā vēlāk preses konferencē informēja komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, tad Vītols aizvadītā spēlē pret Valmieras komandu bija guvis traumu, tāpēc viņa mēģinājums iesaistīt šī vakara spēlē cieta neveiksmi, un Vītolam nācās palikt laukuma malā.

Sākumsastāvs: Šortss, Kaufmanis, Luters, Gulbis, Zaķis.

1.ceturtdaļa. Rezultātu atklāj viesi, bet ar 2 punktiem un triecienu grozā no augšas atbild Zaķis. Kaufmanis izvirza ventspilniekus vadībā ar tālmetienu, kā izrādīsies vēlāk, tā arī bija vienīgā vadība šovakar mājiniekiem. Viesi izvirzās vadībā ar 6 bezatbildes punktiem, kuri gūti no tālās distances. Artūrs Visockis – Rubenis pieprasa minūtes pārtraukumu. Ventspils neveiksmes uzbrukumā turpinās. Viesi ir noslēguši visas pieejas brīviem metieniem, īpaši no groza apakšas. Tikmēr paši demonstrē atlētisku basketbolu (9:16). Viesi turpina uzbrukt lieliski, precīzi gan no pustālās, gan tālās distances. Ja par pirmo ceturtdaļu varētu teikt dažos vārdos, tad tas skanētu šādi – viesiem krita viss, mājiniekiem nekas. Ceturtdaļa noslēdzas ar ļoti nepatīkamu rezultātu 11:34.

2.ceturtdaļa. Ventspils neveiksmes turpinās. Diemžēl līdz precīzam metienam mājinieki netiek, kamēr viesi grozā met iekšā pilnīgi visu (14:43). Turku komanda sasniegusi jau + 33 punktu pārsvaru un pagaidām nav redzams, ka spēles zīmējumā varētu kaut kas mainīties. Turklāt mājinieki paši pieļauj kļūdas – neprecīzas piespēles, tehniskie brāķi un galu beigās arī neveiksmīgi metieni. Līdzjutējus mazliet iepriecina Luters, kurš triec bumbu grozā no augšas, pirms tam labi aizsardzībā nostrādājot Gulbim (16:47). Goldens turpina demolēt ventspilnieku aizsardzību, trāpot visus metienus, ko vien viņam komandas biedri izkārto un nokārto viņš pats. Gulbis trāpa tālmetienu, bet Zaķa otrais mēģinājums no tās pašas distances ir garām. Luters tur spēlē ventspilniekus, vispirms trāpa pustālo, pēc tam arī tālmetienu, tomēr arī viesi turpina būt nekļūdīgi. Gulbis noorganizē caurgājienu ar precīzu noslēgumu, kamēr ventspilnieki vēl aizvien ir lielos mīnusos – 31. Ceturtdaļa noslēdzas ar rezultātu 35:64.

3.ceturtdaļa. Šortss atkaro 2 punktus ar ātru caurgājienu, pēc tam vēl 2 punktu no pustālās distances. Diemžēl Šortss nopelna jau trešo personīgo piezīmi, bet Goldens savai komandai atnes jau 70. punktu, bet pats guvis jau 30. Punktus Ventspils komandai turpina vākt Šortss, arī šoreiz no pustālās distances. Bet tas dod maz cerības atspēlēt lielo deficītu, jo viesi mest garām šovakar pat nedomā (47:76). Bērziņš trāpa tālmetienu, pēc brīža arī Gludītis. Tomēr neveiksmīgās aizsardzības epizodes neļauj starpību samazināt. Ceturtdaļa noslēdzas ar Zaķa precīzo tālmetienu un rezultātu 60:87.

4.ceturtdaļa. Vietā teiciens – izlieto ūdeni nesasmelsi. To, kas pazaudēts spēles pirmajā ceturtdaļā, atgūt diemžēl vairs nebija iespējams. Ventspils gan mēģināja ātri atspēlēt punktus, tomēr tas nebija pietiekoši, lai sasmeltu gandrīz 30 punktu starpību. Jāuzsaka Šortsa neatlaidība, kurš demonstrēja lielu cīņas sparu un spēli līdz pēdējai sekundei. Viņš arī kļūst par ventspilnieku rezultatīvāko spēlētāju ar 20 punktiem, 3 atlēkušām bumbām un 9 rezultatīvām piespēlēm. Spēles pēdējās minūtēs laukumā dodas arī Kristaps Ķilps un Dāvids Vīksne. Viesi šovakar nodemonstrēja apbrīnojamu precizitāti (2punkti 57,3%, tālmetieni 53,8%, soda metieni 75 %). Spēle noslēdzas ar rezultātu 90:112.

Lielisku rezultatīvu spēli aizvadīja arī Raiens Luters, kura kontā 19 punkti un 6 atlēkušās bumbas. Savukārt viesiem neapstādināms ar 41 punktu, 11 rezultatīvām piespēlēm un 3 atlēkušām bumbām bija Trejs Goldens.

Līdz ar to BK “Ventspils” FIBA Eiropas kausā 2019./2020. gada sezona apstājas jau ierastajā ceturtdaļfinālā. Visas sezonas laikā ventspilnieki 14 spēlēs piedzīvoja tikai 3 zaudējumus, uzvarot 11 spēlēs.

"Bijām maksimāli sagatavojušies spēlei, bet pirmajā ceturtdaļā neizpildījām uzdevumus aizsardzībā, līdz ar to rezultāts ir tāds, kāds tas ir. Ļoti žēl. Pēc tam mača laikā plus mīnus bijām spēlē. Pirmajā spēlē Turcijā neļāvām pretiniekiem izmantot meistarības un fizisko pārspēku, izdarot lielu spiedienu uz viņu līderiem. Šajā reizē jau pašā sākumā ļāvām viņiem ieskrieties, sajust pārliecību, un tas arī maksāja spēli. Trejs Goldens guva 41 punktu, izmetot tikai divus soda metienus. Bijām tālu no jebkādas aizsardzības... Uzbrukumā spēle izdevās - guvām 90 punktus, spēlējām ātru basketbolu, kas mums patīk. Šodienas spēli un sēriju izšķīra aizsardzība," pēc mača atzina Visockis-Rubenis.

Ventspils - Bahcesehir 90:112 (11:34; 24:30; 25:23; 30:25)

Ventspils: Šortss 20 (9rp), Luters 19 (6ab), Gulbis 10, Čavars 8 (10ab), Bērziņš 7, Zaķis 7, Gludītis 6, Vašpuns 5, Kaufmanis 5, Ķilps 2, Vītols 1, Vīksne

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -3
    .Barons.. 12.03.2020, 11:39:24

    Es zinat vien tād makten lab teicien,tig pa Vācisk - jedem das Seine.

  • -9
    keda 12.03.2020, 11:49:35

    Kad tavs Seine atnāks, stabili nebūsi sajūsmā

  • -1
    Bruns Svilis 12.03.2020, 13:59:32

    Dažam labam spēlētājam jau sen vajadzētu atvaļināties ar tadu attieksmi un sniegumu laukumā.
    Zaķim jāmauc uz Ameriku wrestling laukumos bicepsus rādīt nevis ākstīties basketbola laukumā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: