Izsludināts metu jeb skiču konkurss ''Ekspozīcijas idejas koncepcija un īstenošana objektam ''Zinātnes centra jaunbūve Rūpniecības ielā 2, Ventspilī'''' ar mērķi izstrādāt dizainu jaunā Ventspils Zinātnes un inovāciju centra eksponātiem.

Metu konkurss palīdzēs izvēlēties saturiski augstvērtīgākos un izcilākos dizaina risinājumus, kas nodrošinātu idejas koncepcijas un eksponējamo objektu dizaina atbilstību Zinātnes centram, kā arī respektētu ēkas arhitektūru. Zinātnes centrā paredzēti interaktīvi eksponāti, kas saistīti ar fiziku, ķīmiju, ģeogrāfiju, matemātiku, viedajām tehnoloģijām, sevis izzināšanu, kā arī citas galerijas, kas rosinās jauniešus vairāk interesēties par eksaktajām zinātnēm un tehnoloģijām vai izprast vienkāršus fizikas un dabas likumus.

Ventspils Zinātnes un inovāciju centra eksponāti tiek veidoti ar mērķi nodrošināt interesantu, izglītojošu jēgpilnu laika pavadīšanu, kas integrējas interešu izglītības programmu apguvē un arī vispārējās izglītības STEM izglītībā.

Metu konkursa piedāvājumi jāiesniedz līdz 20. maija plkst. 15 Digitālajā centrā. Iesniegtās skices vērtēs speciāli metu konkursam izveidotas žūrijas komisijas locekļi. Žūrija vērtēs ekspozīcijas koptēlu, interaktīvo eksponātu māksliniecisko saderību, kā tie iekļaujas ēkas kopējā tēlā, cik inovatīvs ir to mākslinieciskais dizains, vai ekspozīcijai ir stāsts un vai tie būs mūsdienīgi un pietiekami saprotami dažādu vecumu apmeklētājiem.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Tas pats 10.03.2020, 12:29:33

    Maketā redzamā celtne atgādina Rīgas bibliotēku.

  • -5
    Katja 10.03.2020, 13:50:04

    Nezinu gan, Rīgas bibliotēka izskatās kā grimstošs kuģis, šis vairāk kā tāds trampalīns, galīgi neliekas līdzīgi.

  • -1
    Nah Nahs IX 10.03.2020, 14:42:27

    Normālas,četrstūrainas formas laikam tagad architektūrā vairs "nav modē"...
    Vajag atkal kaut ko pārmodernu,kā jauno koncertzāli,kur netiks galā ar ekspluatāciju.

  • -1
    Tas pats 12.03.2020, 20:56:05

    Koncertzālei nav ne vainas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: