Otro ziemu pēc kārtas uzaicinājumu startēt sacensībās Kuveitā saņēma motokluba Rodeo braucējs Toms Macuks, kurš, tāpat otro reizi pēc kārtas, konkurencē ar pasaules čempionāta braucējiem izcīnīja otro vietu.

MX1 klasē startēja 12 braucēji, kvalifikācijā Macuks uzrādīja otro laiku, taču pirmā brauciena startā bija septītais. Brauciena turpinājumā Rodeo braucējs tika līdz ceturtajai vietai, bet augstāk pieredzējušie konkurenti vairs nelaida. Uzvaru izcīnīja 2012. gada Nāciju kausa uzvarētājs Vācijas izlases sastāvā Markss Nagls, kurš pēc vienas sezonas pārtraukuma un traumas ārstēšanas šogad plāno atgriezties pasaules čempionāta apritē.

Otrā brauciena starts jau bija krietni labāks, jo Toms iekārtojās ceturtajā pozīcija, saglabājot labas izredzes uz augstāku vietu gan braucienā, gan kopērtējumā. Pirmais finišu atkal sasniedza vācietis Nagls, bet Toms bija otrais, tādu pašu vietu izcīnot arī kopvērtējumā, uz trešo nobīdot pieckārtējo Portugāles čempionu Paulu Albertu. Portugālis bija savācis tik pat punktu, bet zemāka vieta otrajā braucienā nostūma zemāk arī kopvērtējumā. Interesanti, ka arī ceturtā vieta tika dalīta starp Latvijā redzēto igauni Indreku Magi un DĀR braucēju Deividu Gūsenu.

Lai gan Latvijā jau valda visai pavasarīgi laika apstākļi, līdz valsts čempionāta startam vēl jāgaida nepilni divi mēneši – pirmais posms risināsies 26. aprīlī Aizputē. 5. maijā Apē risināsies tradicionālais Vaidavas kauss un čempionāta otras posms, 21. jūnijā motobraucēji pulcēsies Dobelē, 2. augustā čempionāta posms paredzēts Alojā, bet viss noslēgsies 6. septembrī Cēsīs.

Foto: Toms Macuks (Nr. 92) cīņā ar igauni Indreku Magi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: