Ventspils pilsētas pašvaldība piedāvā ģimenes asistenta pakalpojumu, lai tiktu atbalstītas un stiprinātas tās ģimenes ar bērniem, kurām, dažādu apstākļu dēļ, nepieciešama palīdzība bērnu audzināšanā un aprūpē.

Ģimenes asistents palīdz ģimenēm, kurās novērojams sociālo prasmju, mājsaimniecības vadīšanas, bērnu aprūpes un audzināšanas iemaņu trūkums, kas negatīvi ietekmē pilnvērtīgu pamatvajadzību nodrošināšanu bērnam. Ģimenes asistenta pakalpojuma ietvaros tiek nodrošināta šo prasmju pilnveidošanu saskaņā ar individuāli izstrādātu sociālās rehabilitācijas plānu. Tādējādi ģimenei ir lielāka iespēja patstāvīgi un pilnvērtīgi funkcionēt, lai bērni netiktu pakļauti vardarbībai, kā arī tiktu mazināts risks bērnu izņemšanai no ģimenes.

Ģimene vai persona pakalpojuma pieprasīšanai iesniedz Sociālajā dienestā iesniegumu. Pakalpojuma piešķiršanas gadījumā, personai/ģimenei izsniedz nosūtījumu. Pakalpojumu Ventspils pašvaldībā nodrošina nodibinājums ''Sociālo pakalpojumu aģentūra''.

2019. gadā ģimenes asistenta pakalpojums tika piešķirts 31 ģimenei, tostarp diviem jauniešiem pēc ārpusģimenes aprūpes.

Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem Ventspils pilsētas iedzīvotājiem iespējams saņemt Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: