Pārventas bibliotēkas vecākā bibliotekāre Vita Ozola saņēmusi Voldemāra Caunes balvu ''Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem 2019''.

Ozola ar savu ikdienas darbu vairāku gadu garumā veicinājusi bērnu un jauniešu interesi par grāmatu lasīšanu. Viņa veiksmīgi īsteno vairākus Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu un jauniešu literatūras centra koordinētos lasīšanas veicināšanas projektus.

Sadarbībā ar Pārventas izglītības iestādēm 2018./2019. gada Bērnu un jauniešu žūrijā iesaistīti vairāk nekā 100 bērni. Savukārt lasīšanas veicināšanas projektā ''Grāmatu starts. Pūcīšu skola'', kas paredzēts 3 - 4 gadus veciem bērniem. Pūcīšu skolu 2019. gada janvārī absolvēja 23 audzēkņi, bet šoruden mācības skoliņā uzsāka 25 zinātkāri bērni. Lai grāmatu lasīšanu padarītu vēl interesantāku Ozola, iesaistot bibliotēkas kolēģes, iestudējusi vairākas ēnu teātra izrādes.

2018. gada nogalē Ozola piedalījās izdevniecības ''Liels un mazs'' lasīšanas veicināšanas projektā ''Mūsu mazā bibliotēka'', kopā ar kolēģiem vadot pasākumus un nodarbības četrās pilsētas pirmsskolas izglītības iestādēs. Savukārt pavasara un vasaras mēnešos Ozola aicināja bērnus iesaistīties ''Burtiņu mājas'' un ''Lasi un radi'' nodarbībās, kurās tiek lasītas un skatītas bērna vecumam piemērotas grāmatas un bērni darbojas radošajās darbnīcās.

Vita Ozola jau trešo gadu koordinē LNB Bērnu literatūras centra projektu ''Skaļās lasīšanas sacensības'' Ventspils pilsētā un novadā. Pēc viņas iniciatīvas tika izveidots lasīšanas konkurss 4. klašu audzēkņiem ''Lasīšanas vīruss'' un radīta interaktīvā spēle pusaudžiem ''Piedzīvojums bibliotēkā''.

Projektā ''Lasāmpietura Pārventā'' Ozola bērnu un jauniešu auditorijai organizējusi tikšanās ar rakstniekiem un grāmatu ilustratoriem.

Bibliotekāra, bibliogrāfa un žurnālista Voldemāra Caunes balvu Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka iedibināja 2007. gadā, godinot Caunes ieguldījumu Liepājas bērnu bibliotēkas dibināšanā.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    gg65 02.12.2019, 15:02:31

    Cienīgs atalgojums varētu būt arī lieliska dāvana bibliotēkā strādājošajiem. Prasīt augstāko izglītību par 600e uz papīra liekas neatbilstoši "pilsētai ar rītdienu"
    Apsveicu Vitu ar apbalvojumu!

  • 0
    Eclipse_Cross 02.12.2019, 18:07:07

    Apsveicu! :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: