Ventspils Kultūras centra baltkrievu dziesmu ansamblis Žuravinka piedalījās pirmajā baltkrievu dziesmu konkursā Latvijā un kļuva par tā uzvarētāju.

Konkurss notika kultūras namā Ziemļblāzma un to organizēja Baltkrievijas vēstniecība. Tajā piedalījās 14 pieaugušo un divi bērnu kolektīvi no Rīgas, Liepājas, Ventspils, Jelgavas, Jēkabpils, Līvāniem, Krāslavas, Rēzeknes un Daugavpils, bet tos vērtēja profesionāla žūrija, kuras sastāvā bija pasniedzēji un dekāni no Baltkrievijas Kultūras universitātes un Latvijas Mūzikas akadēmijas, pārstāvji no Baltkrievijas Nacionālo kultūru centra, vēstniecības un citi.

Apkopojot konkursa rezultātus, kļuva zināms, ka par uzvarētājiem un Grand Prix ieguvēju pieaugušo grupā kļuva Ventspils Žuravinka, kas līdz ar to arī ieguva tiesības, pārstāvēt Latvijas diasporu Pasaules baltkrievu kultūras dienās nākamā gada septembrī. Tāpat ansamblis profesionālā studijā varēs ierakstīt savu dziesmu albumu.

Ansamblis pateicas visiem, kas palīdzēja izcīnīt šo uzvaru – vadītājai Anželika Zraičenko, koncertmeistarei Nataļjai Matjušenko, horeogrāfei Jeļenai Smirnovai, baltkrievu biedrībai Spadchyna, pilsētas Kultūras centram!

Baltkrievu dziesmu ansambļu vadītāji pirms konkursa rezultātu paziņošanas.

Diploma pasniegšana konkursa labākajiem kolektīviem un dalībniekiem. Centrā – Žuravinka mākslinieciskā vadītāja ar konkursa uzvarētāju diplomu.

Baltkrievijas Republikas vēstnieks Latvijā Vasīlijs Markovičs pasniedza uzvarētāju diplomu Žuravinka vadītājai Anželikai Zraičenko.

Žuravinka kopā ar Ventspils Baltkrievu biedrības Spadchyna vadītāju Nataļju Boļšakovu.

Ansabmļa mākslinieciskā vadītāja Anželika Zraičenko.

Pirmā Latvijas baltkrievu dziesmu ansambļu konkursa Grand Prix ieguvēji – Ventspils Kulūras centra ansamblis Žuravinka.

Uz skatuves baltkrievu dziesmu konkursa dalībnieku mākslinieciskie vadītāji.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: