Sestdien Ventspils Livonijas ordeņa pilī risināsies tradicionālā Nikolaja diena, kurā būs iespējams apmeklēt svētku darbnīcas un tikt pie cienasta.

Jūrnieku un tirgotāju aizstāvis svētais Nikolajs, kuram par godu Ventspilī ir nosauktas veselas divas baznīcas un arī ikgadējie svētki Ventspils pilī – Nikolaja diena –, ir arī tas, kurš aizsāka Ziemassvētkiem raksturīgo apdāvināšanās tradīciju, jo reiz slepus apdāvināja kāda nabadzīga vīra meitas, lai arī tām būtu pieklājīgs līgavas pūrs. Un Santa Klauss, protams, ir tiešs šīs jaukās tradīcijas mantinieks, bet tuvojoties Ziemassvētkiem, par mazu rūķi var kļūt ikviens, kam nav svešs dāvinātāja prieks.

Tāpēc Ventspils muzeja rūķi un Rūķu meitene Madara Grēgere gaida visus lielos un mazos rūķus ciemos sestdien, 7.decembrī no plkst.12 līdz 14, lai kopīgi ceptu piparkūkas, nogaršotu pils pavardā ceptos ābolus un svētku darbnīcās iemācītos kādas mazas un mīļas dāvanas var darināt, ja tikai ir kāds nieks pacietības un, protams, – prieks!

Kamēr taps dāvanas eglītei, Pils dārza smaržu spilventiņi, kalendārs katram un citas labas lietas, horeogrāfijas ansamblis Konfeti izdejos svētku dejas, bet kora Nošu planētas dziedātāji rūpēsies par muzikālo noskaņu. Atbalsta: konditoreja Kārumnieks un z/s Kalnarāji.

Apmaksāta informācija

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: