No 2020. gada 1. janvāra ikvienam daudzbērnu ģimenes loceklim būs nepieciešama personalizēta "3+ Ģimenes karte", lai saņemtu atlaidi par braucienu reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos, informēja Autotransporta direkcijā.

Kopā ar personalizēto "3+ Ģimenes karti" vecākiem būs jāuzrāda arī personas apliecinošs dokuments, bet bērniem - personas apliecinošs dokuments vai skolēna/studenta apliecība. Autotransporta direkcija aicina daudzbērnu ģimenes laikus vērsties Sabiedrības integrācijas fondā, lai pieteiktu "3+ Ģimenes kartes" izgatavošanu arī saviem bērniem.

Šobrīd daudzbērnu ģimenes, braucot reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos, biļeti var iegādāties, uzrādot Latvijas Goda ģimenes apliecību "3+ Ģimenes karte", kurā ir norādīti visi ģimenes locekļi. Tas nozīmē, ka, uzrādot šādu karti, kas izsniegta, piemēram, tikai vienam no vecākiem, var braukt arī pārējie ģimenes locekļi, kuru vārds un uzvārds ir norādīts uz kartes, tomēr kārtība mainīsies.

Pieteikt "3+ Ģimenes kartes" izgatavošanu var mājaslapā www.godagimene.lv vai mobilajā lietotnē "3+ karte". Tās izgatavošanas laiks ir līdz 45 dienām.

Skolēni un studenti līdz 24 gadu vecumam - daudzbērnu ģimenes locekļi - var saņemt atlaidi 90% apmērā no vienas biļetes cenas, savukārt pārējie daudzbērnu ģimenes locekļi - 50% apmērā no vienas biļetes cenas un 40% apmērā no abonementa biļetes cenas. Savukārt valsts svētkos, 4. maijā, 11. un 18. novembrī, daudzbērnu ģimenes reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos var braukt bez maksas.

Latvijas Goda ģimenes apliecība "3+ Ģimenes karte" ir valsts atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm, kas sniedz iespēju saņemt dažāda veida atvieglojumus un priekšrocības, tostarp braukšanas maksas atvieglojumus reģionālajā sabiedriskajā transportā. Apliecību var iegūt ģimenes, kurās aug trīs un vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem vai pilngadīgi bērni, kuri nav sasnieguši 24 gadu vecumu un mācās vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iestādēs.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Vilis Skuja V 10.10.2019, 10:47:32

    Kamdēļ tad neizsniedza"uzreiz,kad šo sistēmu ieviesa?
    Ne vienmēr visa ģimene brauc reizē un ar vienu un to pašu transportu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: