Ventspils pilsētas iedzīvotāji ar nelieliem ienākumiem arī jaunajā apkures sezonā, tāpat kā iepriekš varēs saņemt pašvaldības piešķirtos atvieglojumus siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai un pabalstu kurināmā iegādei.

Pabalstu siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai katru mēnesi var saņemt trūcīgas un maznodrošinātas ģimenes (personas), kā arī atsevišķi dzīvojoši vientuļi pensionāri un invalīdi, kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 299 eiro mēnesī.

Pabalsts tiek aprēķināts, ņemot vērā dzīvokļa kompensējamo platību.

Pabalsta apmērs ir 55% no maksājuma summas mēnesī par siltumenerģijas patēriņu apkurei dzīvokļa kompensējamā platībā, izņemot trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes ar trīs līdz pieciem bērniem, kurām pabalsts noteikts 60% apmērā, un trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes ar sešiem un vairāk bērniem, kurām pabalsts noteikts 100% apmērā no maksājuma summas mēnesī.

2019. gadā pabalsta siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai nodrošināšanai paredzēti vairāk kā 203 tūkstotis eiro. Pabalstu siltumenerģijas patēriņa daļējai kompensēšanai mājokļos ar centrālo apkuri pabalsta izmaksai šogad tiek nodrošināti 160 tūkstoši eiro pašvaldības budžeta līdzekļu. Savukārt pabalstu kurināmā iegādei var saņemt vienu reizi gadā un šogad pabalsta kurināmā iegādei nodrošināšanai paredzēti - 43 tūkstoši eiro. Pabalsta apmērs kurināmā iegādei ir 87 eiro gadā vienai mājsaimniecībai.

Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem Ventspils pilsētas iedzīvotājiem iespējams saņemt Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: