No stacionāro fotoradaru sodiem valsts budžetā patlaban tiek iegūts mazāks finansējums nekā sākotnēji plānots, līdz ar to esošo fotoradaru turpmāka darbība un jaunu fotoradaru iegāde ir zem jautājuma zīmes, informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Ierēdnis skaidroja, ka valsts no fotoradaru sodiem iegūst mazāku finansējumu nekā sākotnēji bija plānots. Tas esot saistīts ar remontdarbiem uz centrālajām šosejām un ielām, kuru dēļ autovadītāji ir spiesti samazināt ātrumu vietās, kur izvietoti fotoradari. Tāpat kopumā augusi arī autovadītāju disciplīna satiksmes noteikumu ievērošanā.

Apsveicama ir satiksmes drošības uzlabošanās, taču, ņemot vērā minēto, patlaban IeM un Finanšu ministrija (FM) veic pārrunas par esošo fotoradaru turpmāku darbību. Lai arī valdība iepriekš nolēma, ka pirmās kārtas radari turpina darboties, finansējuma šim mērķim nav. Ja par šiem fotoradariem vienošanās netiks panākta, to turpmākais liktenis ir zem jautājuma zīmes un tos var nākties demontēt, skaidroja IeM valsts sekretārs.

Runājot par iepriekš nosprausto mērķi uzstādīt vēl 50 fotoradarus un 50 to mulāžas, Trofimovs norādīja, ka nekāds finansējums šim projektam nav piešķirts un faktiski papildus fotoradaru projekta ieviešana būs jāatliek. "Valdība vasarā pieņēma lēmumu, ka par otrās kārtas atbalstīšanu lems budžeta veidošanas procesā. Budžeta veidošanas procesā papildus fotoradariem naudas piešķiršanu neatbalstīja," uzsvēra Trofimovs.

Jauna fotoradaru projekta ieviešana ir politiskas izšķiršanās jautājums. Visticamāk, par jauno fotoradaru projektu drīzumā tiks diskutēts arī Ceļu satiksmes drošības padomē, skaidroja Trofimovs.

Patlaban uz ceļiem izvietoti 100 stacionārie fotoradari, bet Valsts policijas rīcībā ir 12 pārvietojamie fotoradari.

Lasi vēl

Komentāri (22)

  • -3
    krusttevsflorencs 07.10.2019, 16:11:28

    Tad vajadzētu dedzināt nost pārpalikušos?Tad jāsavāc labi daudz nolietotu autoriepu un uz priekšu,kam ir luste!

  • 0
    Zanis zubis 07.10.2019, 16:52:52

    Nu un kur tad paliek skaļie saukļi, ka galvenais nav nauda, bet satiksmes drošība? Tāpat būs ar akcīzes paaugstināšanu cigaretēm, kuru plānots novirzīt mediķu algu paaugstināšanai. Kad tie nolādētie badakāši sapratīs, ka jāsamazina ierēdņu skaitu un savas algas...

  • 0
    Zanis zubis 07.10.2019, 18:25:43

    Un tiko ziņās klausos - cūkas ir atradušas 4 miljonus partiju finansēšanai no nodokļu maksātāju naudas...

  • -3
    Latvija pāri visām! 07.10.2019, 17:02:05

    Lai tik demontēt šos naudas kāšamos aparātus! Nav ko šķērdēt priekš tiem nodokļu naudu.

  • 0
    Tīģeris 07.10.2019, 17:16:03

    Tādi kumēdiņi ir tikai šajā Valstī.....

  • -4
    -_- 07.10.2019, 17:30:25

    Fotoradari jau ir uzlikti ātruma samazināšanas un drošības dēļ konkrētā posmā,ja iegūst mazu peļņu,tad īstā peļņa ir rezultāts.
    Īstie prieki vai bēdas sāksies tad,kad uzliks vidējā ātruma fotoradarus,tad vai nu brauc atļautajā vai nu brauc ātrāk un piestāj kafeinīcā.
    -------------------------------------
    Vid. ātruma fotoradaru uzstādīšana nekad neatmaksāsies finansiāli,bet gan samazinās "skrējējus" pavisam krietni. Tas ir pierādījies daudzās citās valstīs neskaitāmas reizes. Toties jautājums ir vai valsts grib vispār grib samazināt šos te ātrumpārkāpējus.

    Grūtāk to ir izdarīt valstīs,kur ir ļoti daudz un garas maģistrāles,bet uz mūsu pāris galvenajiem ceļiem ik pa laikam salikt šādus radarus būtu atrisinājums.

  • -5
    Latvija pāri visām! 07.10.2019, 17:35:42

    JaņķelViedais - muļķis esi vai tikai izliecies?
    Ja nevēlies, nebrauc,
    bet šie aparāti, kuru vienīgais uzdevums ir kāst naudu, un kuri, kā redzams no raksta, pat tajā neatmaksājas, ir vienkārši jāaizvāc!

  • -5
    -_- 07.10.2019, 20:18:56

    Nē,es neesmu izliecies. :D Un muļķis esi Tu,tas šeit skaidrs ir visiem + vēl Tev ir kaut kāda šizofrēniska novirze ar kaut kādām pārdabiskām būtnēm,paradīzēm,ellēm,bet pie tēmas.... Ja fotoradaru uzliek,tad cilvēki ievēros noteikto ātruma ierobežojumu,tur nevar nepiekrist. Tavām šķidrajām,svaru tukšajām smadzenēm to nesaprast.
    Ja uzliks vidējā ātruma radarus,tad cilvēki arī tos ievēros,proti,es nezinu vai Tu neproti latviešu valodu vai loģikas vietā Tev iedeva jēlu pļuru un naivu ticību,bet mums-normāliem cilvēkiem tas ie saprotams. Neviens speciāli ik dienā radaram ar +20 km\h nebraucpat ne 10... Piemērs,radars Ugālē.

    Tev laikam ir kādas slepkavnieciskas tieksmes vai novirzes,ja uzskati,ka ātrumu nevajadzētu ierobežot ( iet runa par bīstamām vietām,melnajiem punktiem,autobusu pieturām,kur bērni no lauku skoliņām izkāpj un dodas mājās,pilsētās pietiek ar STOP zīmēm un dzīvojamo zonu,bet ārpus pilsētas bieži vien strādā tikai radars.

  • -5
    -_- 07.10.2019, 20:25:18

    Un Tu australopitek, katru vakaru,kad Tu tur savu jēzuliņu lūdz nevari pie reizes paķert līdzi radarus? Lai jēzuliņš visus noņem! Varbūt ja vēl ir laiks,tad paķer klāt gosīgu sodu visiem negodīgajiem politiķiem.

  • 0
    Tīģeris 07.10.2019, 18:05:51

    Tagad katrs videoreģistrators ir arGPS, un tas visu uzrāda

  • -2
    yolo 08.10.2019, 08:13:11

    Ja Tev zīmes grūti uztvert, tad vari papildus tērēt dažus simtus, lai saprastu kir ir radars. Un galu galā pie radara vienalga brauksi ar atļauto ātrumu un radars savu pamatfunkciju būs izlildījis

  • -3
    yolo 07.10.2019, 18:42:15

    Lai parēķina par cik konkrētajos posmos ir samazinājies bojā gājušo skaits. Valstij katrs bojā gājušais ir noteikti zaudējumi nesaņemtajos nodokļos. Tātad netiešà veidā šeit finansiàlo ieguvumu neviens nav rēķinājis, jo arī šeit nevienam neinteresē ieguvums ilgtermiņā, bet tikai savu 4gadu termiņā.

  • 0
    Reptīlis 07.10.2019, 19:22:28

    Naivie ļautiņi, runa ir tikai par stacionārajiem fotoradariem, pirms kuriem uzstādīta zīme un visi brauc prātīgi. Palielinās pārvietojamos fotoradarus un nauda nāks griesdamās.

  • -2
    reku 07.10.2019, 20:08:16

    Varbūt tiešām labāk sākt masveidīgi svilināt nost?Kurš par?

  • -4
    -_- 07.10.2019, 20:22:41

    Piekrītu,ir radari,kurus vajadzētu noņemt,jo tie kavē satiksmi,bet tāpat ir arī radari,kuri ir vajadzīgi,jo zīmes uz neandertāliešiem un Kurzemnieka līdziniekiem tas nestrādā.
    Kā jau minēju iepriekšējā komentārā pilsētā nepārredzamā krustojumā tas tiek atrisināts ar spoguli,stop zīmi vai pārbūvi. Pilsētā arī ātrums nav tik liels,bet uz šosejas braucot pie mūsu "labajiem",pāredzamajiem ceļiem tie ir vajadzīgi.
    Visi sūdzas,ka ceļi slikti,bet grib atcel radarus VISUR? Neies cauri.

  • -2
    Mortīcija III 08.10.2019, 12:02:52

    Kā iztika tos gadu desmitus,kad tādu radaru vispār nebija?
    Viņus visus vajadzētu demontēt.

  • -2
    -_- 08.10.2019, 22:03:47

    Un cik tos gadu desmitus bija bojā gājušie?

  • -2
    Latvija pāri visām! 08.10.2019, 20:08:07

    JaņķelVidais, tā notiek bezdievīgiem nabadziņiem - viss cepiens par kaut kādiem politiķiem, noteikumiem, kaut vai - radariem.
    Jo vairāk apgrūtinājumu līdzcilvēkiem, jo labāk, vai ne.
    Tā mēģināt izdzīvot savu sapni par labāku, taisnīgāku pasaules iekārtu. Kā tāds komunistiņš.)
    Tomēr tev lemts dzīvot zem šīs mūžīgās mētāšanās, paturot prātā, ka nekad neīstenosies tev līdzīgo sapņi... Pat jūsu sociālās mācības, kā sociāldarvinisms, apliecina, ka visi šie pūliņi ir bleķis.
    Jo kapitālismā mērķis ir peļņa, bet sociālisms apliecināja savu dzīvot nespēju.
    Pat te, ap radariem, viss grozās ap naudiņu un peļņu, jo tamdēļ jau tie tiek likti, tev līdzīgiem iebarojot batonus par satiksmes drošību.
    Jo, pareizi, iztikām bez tiem daudzus desmitus gadu un iztiktu joprojām, ja radaru padarīšana nebūtu palikusi par jaunu peļņas avotu.

  • -1
    -_- 08.10.2019, 22:13:00

    Bet mīļais draudziņ,Tavs jēzuliņš ir visu varenais un var visu,tad palūdz viņam,lai tos radarus neliek un lai avārijas arī vairs nenotiek. Vai nu tavs jēzuliņš nav visu varens vai nu ir ļauns,ja nevar to apturēt.

    Un Tu primāt,pajautā kādam,kuram ģimenes locekļi ir aizgājuši bojā avārijās,melnajos punktos,tad tikai sāc runāt. Tas,ka Tu neesi apveltīts ar domāšanu ir slikti,bet ko tur padarīsi.
    --------------------------
    Man atšķirībā no Tevis tomēr ir svarīgāk,lai cilvēki neciestu avārijās un pat ja par 1% to var samazināt ar radariem,tad tas ir jādara. Atšķirībā no tava jēzuliņa radari vismaz strādā. :))

    Un visiem,kuri ir pret radariem novēlu pastāvēt blakus kādā notikušā avārijā un paskatīties uz to visu no malas. Ātri uzskati mainīsies,bet ja nestrādā par glābēju vai tas nav pieredzēts,tad nesaprast...

  • -2
    Latvija pāri visām! 08.10.2019, 21:29:34

    Vajadzētu tos radarmīļus pie radariem pieķēdēt.
    Lai vienmēr ir un paliek kopā ar savu mīlas objektu.

  • 0
    yolo 09.10.2019, 08:24:02

    Ja nav ko teikt, tad var arī neko nerakstīt

  • -1
    Latvija pāri visām! 09.10.2019, 11:46:43

    Avārijas ir un būs un radari tās novērst nepalīdzēs.
    Kas attiecas uz daža vaimanām, ka Dievam avārijas nevajadzētu pieļaut, kamdēļ gan? Izvēles brīvība ir dota,
    braukt esi iemācījies, tad arī pats atbildi par savu braukšanas prasmi.
    Ir vienalga kā aizej mūžībā - avārijā vai slimības gultā. Jautājums tikai - kādā dvēseles stāvoklī aizej.
    Jo zaimojošu bezdievi t u r nekas labs negaida...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: