Lai skolēniem interesantā veidā pastāstītu par atkritumu apsaimniekošanu Ventspilī, izveidotas divas spēles un animācijas video.

Domājot par to, kā papildināt izglītības iestāžu sniegtās zināšanas par atkritumu apsaimniekošanu ar praktisku informāciju par Ventspilī izveidoto atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, PSIA Ventspils labiekārtošanas kombināts sadarbībā ar pilsētas domi mērķtiecīgi veido materiālo bāzi – spēles, video un prezentācijas, lai visai sarežģītos atkritumu apsaimniekošanas procesus parādītu pēc iespējas bērniem saprotamākā veidā. Pašlaik ir izveidotas divas spēles un viens video:

  • Spēle Atkritumu apsaimniekošanas process apvieno atkritumu apsaimniekošanas un IT jomu. Spēles dalībniekiem ir iespēja iejusties loģistikas speciālistu lomā un izveidot atkritumu savākšanas maršrutu, dodot mazam robotiņam – Ozobotam – attiecīgas komandas. Ar spēles palīdzību tās dalībnieki var iepazīties ar izveidoto atkritumu apsaimniekošanas infrastruktūru Ventspilī un, galvenais, izprast atkritumu apsaimniekošanas procesus kopumā.

  • Lielformāta grīdas spēle EKOcirks pēc savas darbības principa atgādina visu iecienīto bērnības spēli Cirks, tikai ar savu specifiku – galvenās darbības norit ap un par atkritumiem. Ar šo spēli ventspilnieki varēja iepazīties Piektdienas vakara pastaigas laikā šā gada maijā.

  • Animācijas video Atkritumu ceļš Ventspilī ikvienam saprotamā veidā ataino, kas notiek ar atkritumiem pēc tam, kad produktu iepakojumi un sadzīves atkritumi, kas ikdienā veidojas katrā mājsaimniecībā, nonāk konteineros, un kāds ir atkritumu tālākais ceļš.

Ventspils labiekārtošanas kombināta darbinieki labprāt viesojas skolās, lai iepazīstinātu ar spēlēm un izrunātu citus ar atkritumu apsaimniekošanu saistītus jautājumus, papildinot skolēnu zināšanas vides jautājumos. Galvenā mērķauditorija ir 1.–4. klases skolēni.

Lai atkritumu jautājumiem pievērstu lielāku uzmanību un aktivitātēs iesaistītu pēc iespējas lielāku bērnu skaitu, šogad plānoti vēl atsevišķi konkursi skolām un bērnudārziem. Viens no tiem – ikgadējais zīmējumu konkurss, kur dalībnieki var izcīnīt balvas un kura rezultātā tiek radīts krāšņs bērnu zīmējumu kalendārs.

Projekts: DZĪVES VIDES NOSPIEDUMI VAKAR, ŠODIEN, RĪT.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    ttt 04.10.2019, 10:19:12

    loti jauki , tas ir noderigi

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: