Ventspils pilsētas domes sēdē tika atbalstīta projektu “Zinātnes centra jaunbūve Rūpniecības ielā 2, Ventspilī” un “Inovāciju centra un publiskās infrastruktūras izbūve Rūpniecības ielā 2, Ventspilī” realizācija.

Uzbūvējot jaunu ēku Rūpniecības ielā 2, tajā plānots radīt aptuveni 120 jaunas darba vietas. Inovāciju centrā paredzētas nomas telpas jaunajiem uzņēmējiem ar 90 jaunām darbavietām, bet interešu izglītības jeb Zinātnes centrā būs ap 30 jaunām darba vietām.

Zinātnes centrā tiks izveidotas izglītojošās interaktīvas ekspozīciju zāles, mācību klases, laboratorijas un tehniski radošās darbnīcas, kas apmeklētājiem būs pieejamas visu gadu. Izglītojošās ekspozīcijas un jaunizveidotās mācību programmas jau no mazotnes rosinās bērnos un jauniešos interesi par dabas zinātnēm, tehnoloģiju un inženierzinātnes attīstību, veicinot jauniešu interesi ar praktiskām nodarbībām.

Savukārt Inovāciju centrā plānots attīstīt uzņēmējdarbību veicinošās aktivitātes, izveidot biznesa inkubatoru, biznesa akseleratora programmu un universālas biroja telpas jauno uzņēmēju piesaistei un atbalstam, jaunu darbavietu radīšanai.

Liela daļa no centra telpām tiks nodota komersantu - pamatā informācijas tehnoloģiju jomā strādājošu uzņēmēju – rīcībā.

Zinātnes un inovāciju centra projektus plānots realizēt līdz 2022. gadam.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Andrejs Pornieks 22.08.2019, 10:41:38

    Griestu jau nav, drīz rausim arī jumtu.

  • 0
    Kriska 22.08.2019, 11:32:22

    Galvenais vārds "jauno darba vietu radīšana" ; var būt rādīšana?

  • 0
    Kriska 22.08.2019, 11:36:11

    Šis stāsts jālasa kopā ar "Jauniešu māja" Izglītības pārvaldes komentāru.
    Katram jaunietim sava māja

  • -1
    Vilis Skuja IV 22.08.2019, 12:51:13

    Vai vārdam "inovācija" latviskās formas nav?
    Varbūt lietosim "jaunievedumu"?

  • -5
    Arnis Junge 22.08.2019, 15:15:52

    Lai tikt rauj augšā - es domāju, ka Digitālo centru tur mierīgi arī varēs pārcelt. Citādi viņiem tagad tās telpas paliek pa šauru. Čoms sīko tur ved - saka, ka vienmēr pilns līdz acīm ar bērniem un auto nav kur nolikt. Tas nozīmē, ka apdzīvotība tai jaunā centrā būs. Un da labi kāds nu tur nosaukums - inovācija vai jaunievedums nemainīs vairs būtību.

  • 0
    Mortīcija II 22.08.2019, 16:14:48

    ZICprojekts...

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 24.08.2019, 10:56:33

    Zinātnes un inovāciju centra projekta attīstība paredz jaunas, mūsdienīgas ēkas būvniecību, kur veiksmīgi attīstīsies Zinātnes centrs un Inovāciju centrs. Zinātnes centrs tiks būvēts kā daudzfunkcionāls interešu izglītību centrs, kur apmeklētājiem būs pieejamas interaktīvās tehnoloģiju ekspozīcijas, darbosies radošās tehnoloģiju darbnīcas, laboratorijas un mācību klases, tiks prezentēti zinātnes šovi un “radīti” eksperimenti. Bet Inovāciju centra daļa tiks attīstīta kā uzņēmējdarbības centrs tehnoloģiju jomas uzņēmējiem. Šobrīd ir noslēdzies ēkas būvniecības darbu iepirkums, kurā piedalījās 7 pretendenti. Par uzvarētāju atzīta Pilnsabiedrība “LNK Industries Group”, plānojot būvdarbus uzsākt šī gada rudenī, kuri ilgs aptuveni 2 gadus.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 24.08.2019, 10:56:38

    Papildus plānotiem būvniecības darbiem, tiek rūpīgi strādāts pie Zinātnes un inovācija centra saturiskā projekta, lai centrs nākotnē spētu piedāvāt mūsdienīgas izglītojošas programmas tehnoloģiju jomā visu vecumu interesentiem, lai tā būtu ģimenes atpūtas vieta, vieta, kur arī pilsētas viesi gūtu informāciju par pilsētu un tās attīstību. Zinātnes un inovāciju centra nosaukuma meklējumos varēja piedalīties ikviens. Tika saņemti sekojoši interesanti priekšlikumi Zinātnes un inovāciju centra nosaukumam interneta portālā: NEO, NEO.VENTSPILS, DISCOVERY, PLANET, ELEMENT, EXPERIMENT un daudzi citi. Šobrīd informācija tiek apkopota, un galvenie kritēriji, kas tiek ņemti vērā ir sekojoši - nosaukumam jābūt atbilstošam Zinātnes un inovāciju centra saturam, viegli saprotamam un uztveramam. Plānots, ka Zinātnes un inovāciju centrs pirmos apmeklētājus uzņems 2021. gada rudenī.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: