Sabiedrība par atklātību "Delna" iesniegusi kasācijas sūdzību par Administratīvās rajona tiesas 2011.gada 12.janvāra spriedumu, ar kuru tika noraidīts "Delnas" pieteikums strīdā pret Ventspils pilsētas domi.

"Delna" uzskata, ka prettiesiska ir Ventspils pilsētas domes rīcība, pieprasot par kopiju izgatavošanu saistībā ar informācijas pieprasījumu nevis Ministru kabineta noteikumos noteikto maksu, bet gan domes iekšējā rīkojumā paredzēto. Organizācija arī nepiekrīt arī Administratīvās rajona tiesas secinājumiem, ka dome drīkstēja ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem noteikt trīs latu maksu par vienu melnbaltu kopiju juridiskām personām, kas konkrētajā gadījumā tikusi samazināta, piemērojot iekšēju domes rīkojumu.

Jau ziņots, ka Administratīvajā rajona tiesā 12.janvārī pieņemts Ventspils pilsētas domei labvēlīgs spriedums attiecībā pret biedrības "Sabiedrība par atklātību "Delna"" iesniegto prasību, ar kuru "Delna" bija apstrīdējusi tai izrakstīta rēķina tiesiskumu, uzskatot, ka Ventspils dome nepareizi aprēķinājusi summu par sniegtajiem pakalpojumiem - kopiju izgatavošanu.

Summa, par kuru bija strīds, ir viens lats un 34 santīmi. "Delna" pēc rēķina saņemšanas vērsusies tiesā, apstrīdot tā tiesiskumu, un norādot, ka tas aprēķināts nepamatoti un balstīts uz neatbilstošām tiesību normām.

Tomēr tiesa, izvērtējot lietas materiālus, lēmusi, ka Ventspils pilsētas dome, sagatavojot rēķinu, piemērojusi atbilstošas Ventspils pilsētas saistošo noteikumu un rīkojuma normas. Saistošie noteikumi nosaka pašvaldības nodevu par pašvaldības domes izstrādāto oficiālo dokumentu un apliecinātu to kopiju saņemšanu, kā arī citu dokumentu kopiju saņemšanu, tas ir, ka par šādiem pakalpojumiem iekasējama nauda, skaidro pašvaldībā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: