Šodien vairāk nekā 60 pasaules valstīs atzīmēs Vispasaules Drošāka interneta dienu un tai veltīti pasākumi notiks arī Ventspilī.

Šogad Drošāka interneta dienas tēma ir „Internets- tā nav spēle. Tā ir tava dzīve!”. Kampaņas mērķis ir vērst sabiedrības, īpaši bērnu un jauniešu, uzmanību uz virtuālās dzīves nozīmi, uz to, kā aktivitātes virtuālajā vidē ietekmē personas reālo dzīvi Jau otro gadu arī Ventspils Bērnu bibliotēka iesaistās šajā kampaņā.

 

Pirmais Bērnu bibliotēkas organizētais pasākums sadarbībā ar 4. vidusskolas bibliotekāri Baibu Milleri un Ventspils bibliotēkas Reģionālā mācību centra vadītāju Gintu Gredzenu notiks šodien 4.vidusskolā. Pasākuma mērķauditorija ir 5.-8.klašu audzēkņi, kuriem stāstīs par aktivitātēm un riskiem internetā. Tāpat tiks veiktaarī  skolēnu aptauja.

 

Datorlietošanas iemaņas skolēni apgūst jau sākumskolā, tāpēc ir paredzēti pasākumi arī 1.-4.klašu audzēkņiem. Pirmais pasākums sākumskolas audzēkņiem, kurā tik veikta aptauja un izspēlēta spēle „Interneta līkloči”, notiks 16.februārī 4.vidusskolā.

 

Lai veicinātu labāku saikni starp bibliotēku un skolēniem, plānotie pasākumi notiks gan bibliotēkā, gan skolās.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: