46. kājnieku bataljona zemessargi uzsākuši savas pirmās apmācības 2011.gadā, divas dienas centīgi strādājot štāba dislokācijas vietā Cirpstenes ciemā.

Nodarbības vadītāja Štāba un apgādes rotas komandieris, kapteinis U. Priede un 1. kājnieku rotas komandieris, kapteinis S. Veckracis. Viņu vadībā zemessargi atkārtoja ierindas apmācības elementus, kā arī pamatprincipus, kas jāievēro darbā ar karti un veicot orientēšanos apvidū.

 

Lai uzlabotu zemessargu un robežsargu sadarbību, šajās apmācībās piedalījās un taktiskās iemaņas apguva arī astoņi robežsargi no Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes. Plānots, ka robežsargi šāda un līdzīga veida praktiskajās nodarbībās piedalīsies regulāri.

 

Paredzēts, ka viena no bataljona izlūku vada nodaļām piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās „Amber Hope 2011”, kas notiks šā gada jūnijā Lietuvā. Gatavošanās šīm atbildīgajām mācībām noritēs vairākos posmos. Viens no tiem notiks jau 13. februārī bataljona šautuves apkārtnē. Bataljona izlūku uzdevums būs veikt pārgājienu ziemas apstākļos.

 

Kopumā ZS 46. kājnieku bataljona zemessargiem 2011. gadā apmācība tiks organizēta līdz kājnieku nodaļas līmeņa apguvei, trenējot apakšvienības dažādās lauka kaujas iemaņās, kā arī prettanku lielgabalu apkalpju apmācības darbībai ar bezatsitiena lielgabaliem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: