No šā gada 1. februāra savu darbību uzsāks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Kurzemes reģiona sakaru punkts.

Savu darbību pārtrauks Ventspils daļas sakaru punkts. Zvani ne tikai no Ventspils pilsētas un novada, bet arī no Kuldīgas, Saldus un Talsiem, kā arī bijušo šo rajonu novadiem turpmāk pienāks uz sakaru punktu Liepājā. Zvanītājiem būs jānosauc ne tikai adrese, kurā ir noticis negadījums, bet arī apdzīvotās vietas nosaukums.

Jāatgādina, ka pa tālruni 112 var zvanīt, un pat ir jāzvana visos gadījumos, kad ir apdraudēta, vai arī var tikt apdraudēta cilvēku dzīvība un veselība, var tikt nodarīts kaitējums apkārtējai videi vai materiālajām vērtībām. Kad ir nepieciešama steidzama ugunsdzēsēju, policistu, mediķu, vai arī citu glābšanas dienestu palīdzība. Dispečers, zvanot uz šo tālruni, vai nu izsūtīs glābējus pats, vai arī savienos ar attiecīgo dienestu. 

Piebilstams vienīgi tas, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam ir izveidots tālrunis 113, kurš dod iespēju sazināties ar mediķiem bez starpniekiem. Tāpat no „Lattelekom” līnijām vēl ir iespējams izsaukt ugunsdzēsējus, pa tālruni, kurš vēl ir saglabājies no padomju laikiem – 01. Bet zvanu tik un tā saņems dispečeres Liepājā.

Lai gan oficiāli reģionālais sakaru punkts savu darbību sāk tikai no 1. februāra, Ventspils pilsētas tālrunis 112, pāradresēts uz Liepāju tiks jau šodien (31. janvārī) ap pusdienas laiku.

Ventspils un novada iestāžu, organizāciju un uzņēmumu vadītājiem  līdz ar šim reformām ugunsdzēsības un glābšanas dienestā ir nepieciešams veikt arī attiecīgas korekcijas „Ugunsdrošības instrukcijās” „Rīcības plānos ugunsgrēka gadījumos” un „Civilās aizsardzības plānos”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: