Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju aicina skolas pieteikt 10.-12.klašu skolēnus konkursam “Smārts. Spēle tiem, kas mācās”.

Tajā tiks skarti galvenie aspekti, kas jāņem vērā pirms došanās darba tirgū, īpašu uzsvaru liekot uz darba tiesību un darba aizsardzības jautājumiem. Konkursa mērķis ir veicināt vispārizglītojošo skolu skolēnu interesi un izpratni par darba tiesībām un darba aizsardzību, kā arī citām prasmēm un zināšanām, kas ir nepieciešamas sekmīgai karjeras uzsākšanai. Tā laikā skolas tiks aicinātas vairāk pievērsties jautājumiem, kas saistīti ar jauniešu gatavību sākt darba gaitas.

 

Konkursam jāpiesakās līdz 1. februārim un tas norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā visi dalībnieki internetā atbildēs uz jautājumiem par darba tiesībām, darba aizsardzību, sociālo dialogu un arodbiedrību lomu. Pēc pirmās kārtas pusfinālos iekļūs katra reģiona (Vidzeme, Zemgale, Kurzeme, Latgale) un Rīgas piecas rezultatīvākās skolas. Tās pārstāvēs 10 skolēni, kuri kopsummā būs ieguvuši augstāko punktu skaitu. Savukārt finālā iekļūs viena zinošākā komanda no katra reģiona.

Reģionālie pusfināli un nacionālais fināls tiks filmēti un pārraidīti speciāli konkursam veltītajās pārraidēs Latvijas Televīzijā. Nokļūšana reģionālajos pusfinālos un nacionālajā finālā būs iespēja skolām un skolēniem nacionālā mērogā prezentēt savas zināšanas un prasmes darba tiesiskajās attiecībās un darba drošībā pirms darba gaitu uzsākšanas.

 

Katrs finālā uzvarējušās komandas skolēns saņems iPod Nano atskaņotāju. Uzvarētāju skola kā balvu saņems portatīvo projektoru, parējās 4 fināla komandu skolas balvā iegūs iespēju papildināt skolas bibliotēku 150 latu vērtībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: